|
luxorius
|
 |
« Отговор #120 -: 29 юли , 2010, 12:22:06 » |
|
flexerr 3 години туризъм хотелиерство и кетъринг учат общо взето заедно и подобни предмети с малки изключения Трудно както при всеки ще ти е математиката и статистиката първата година От колежките по туризъм разбрах че самият предмет Туризъм който изучават даскала не бил много много пичага но ако си си научил няма да имаш ядове. Туризмът е изключението ние вместо него учим Хранителна Химия  Другите предмети са боза общо взето - лично на мен ми бяха доста лесни Скоро разбрах каква е била програмата на 2 курс Хотелиерство - та аз като видях предметите всичко съм го изучавал в Гимназията и ще ми е по-лесно. Ако си завършил Гимназия по Туризъм тия предмети от тази облат няма да са ти никакъв проблем - а ако не си ще почетеш малко - но определено е лесно и няма от какво да се плашиш Втората година се почват практики, мактики - фасулска работа 
|
|
|
|
« Последна редакция: 29 юли , 2010, 12:25:29 от luxorius »
|
Активен
|
Няма неизпълнени мечти, има изоставени желания.
|
|
|
h3artl3ss
Beginner

Неактивен
Туризъм - І курс
|
 |
« Отговор #121 -: 29 юли , 2010, 12:44:49 » |
|
Не аз зададох въпроса, но и мен ме интересуваше това, така че голямо БЛАГОДАРЯ! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #122 -: 29 юли , 2010, 13:14:03 » |
|
Ако искате да разберете какво точно ще учите си вижте учебните планове. Там ги има абсолютно всички дисциплини. А отностно трудността на предметите, статистиката в първи курс е доста гадничка, но иначе другото е айляк, ама трябва четене не очаквайте че ако не сте отворили ще си земете изпита. И един съвет лично от мен ходете на лекции нищо че не са задължителни по повечето предмети, но винаги е от полза преподавателя да те запомни като човек който е посещавал лекциите му. Гарантирам ви че на изпит това дава много голямо значение.
|
|
|
|
|
Активен
|
Където съм, аз там са най-добрите!
|
|
|
flexerr
Beginner

Неактивен
:)
|
 |
« Отговор #123 -: 29 юли , 2010, 16:01:08 » |
|
благоодаря много за отговора да се надяваме че ще се справя 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jeiny
Old Member

Неактивен
Публикации: 63
ТЗЗИННХ
|
 |
« Отговор #124 -: 18 август , 2010, 12:39:17 » |
|
Здравейте! Прочетох цялата тема и много се заинтригувах от специалността  Сега ще бъда в 12 клас и вече гледам да се ориентирам нанякъде  Особено след като от тази година може да се кандидатства с матурата по БЕЛ още по-добре за нас кандидат-студентите  Та въпросът ми е следният  Понеже се взима оценката по математика от дипломата, това ще рече от 9,10,11 и 12 клас сумирано, нали? И тъй като аз 9 и 10 клас имам четворки, а 11 клас петица  (какво да ви кажа...госпожата е кофти  ) и в 12 най-много да имам 5 ...и с това 4.50 по математика имам ли някакъв шанс за тази специалност и съм момиче все пак  То всъщност аз незнам на матурата колко ще изкарам, но не смятам да се излагам + оценките по химия и чужд език ще са ми 6.00 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
voted
Baby
Неактивен
Индустриален мениджмънт
|
 |
« Отговор #125 -: 18 август , 2010, 12:50:13 » |
|
Здравейте! Прочетох цялата тема и много се заинтригувах от специалността  Сега ще бъда в 12 клас и вече гледам да се ориентирам нанякъде  Особено след като от тази година може да се кандидатства с матурата по БЕЛ още по-добре за нас кандидат-студентите  Та въпросът ми е следният  Понеже се взима оценката по математика от дипломата, това ще рече от 9,10,11 и 12 клас сумирано, нали? И тъй като аз 9 и 10 клас имам четворки, а 11 клас петица  (какво да ви кажа...госпожата е кофти  ) и в 12 най-много да имам 5 ...и с това 4.50 по математика имам ли някакъв шанс за тази специалност и съм момиче все пак  То всъщност аз незнам на матурата колко ще изкарам, но не смятам да се излагам + оценките по химия и чужд език ще са ми 6.00  С оценките, които си написала бала ти е 16,5(без матурата), а минималните балове с които са приемали тази година са около 21 и нещо.Следователно трябва да изкараш поне 4,5 - 5 на матурата за да имаш шанс 
|
|
|
|
|
Активен
|
... небето ми е граница
|
|
|
Jeiny
Old Member

Неактивен
ТЗЗИННХ
|
 |
« Отговор #126 -: 18 август , 2010, 14:33:25 » |
|
С оценките, които си написала бала ти е 16,5(без матурата), а минималните балове с които са приемали тази година са около 21 и нещо.Следователно трябва да изкараш поне 4,5 - 5 на матурата за да имаш шанс  Ох, олекна ми  Благодаря ти! Значи все пак догодина ще участвам в борбата в УХТ
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
voted
Baby
Неактивен
Индустриален мениджмънт
|
 |
« Отговор #127 -: 18 август , 2010, 14:48:02 » |
|
С оценките, които си написала бала ти е 16,5(без матурата), а минималните балове с които са приемали тази година са около 21 и нещо.Следователно трябва да изкараш поне 4,5 - 5 на матурата за да имаш шанс  Ох, олекна ми  Благодаря ти! Значи все пак догодина ще участвам в борбата в УХТ Успех на матурата 
|
|
|
|
|
Активен
|
... небето ми е граница
|
|
|
Jeiny
Old Member

Неактивен
ТЗЗИННХ
|
 |
« Отговор #128 -: 18 август , 2010, 15:20:12 » |
|
Успех на матурата  Мерси! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hrissy_pz
Baby
Неактивен
Туризъм I курс
|
 |
« Отговор #129 -: 25 август , 2010, 18:49:08 » |
|
Всяка година балът е различен.За тази година беше висок балът за Туризъм.Просто истината е че Туризмът е една от най-хубавите специалности в Стопански факултет
|
|
|
|
« Последна редакция: 25 август , 2010, 18:50:45 от hrissy_pz »
|
Активен
|
 ))
|
|
|
hrissy_pz
Baby
Неактивен
Туризъм I курс
|
 |
« Отговор #130 -: 01 септември , 2010, 14:37:02 » |
|
Искам да попитам през целия ден ли ще съм заета с лекции и упр..Моля някой,който е бил 1-ви курс да ми помогне с информация??
|
|
|
|
|
Активен
|
 ))
|
|
|
|
gianna_bg
|
 |
« Отговор #131 -: 01 септември , 2010, 19:24:18 » |
|
Искам да попитам през целия ден ли ще съм заета с лекции и упр..Моля някой,който е бил 1-ви курс да ми помогне с информация??
Зависи от програмата, но е имало и дни, когато през целия ден сме имали някакви занятия и почивки от 10 мин. до 1-2 часа... В началото се ходи по-редвно...по-натам вече ходиш когато имаш възмовност...хихи Някой път дори и да имаш желание, няма как да стане... 
|
|
|
|
|
Активен
|
TESSERA PRAGMATA DEN GYRIZOUN PISW STH ZHW: OI MERES POY EZHSES, TA LOGIA POY EIPES, OI PRAKSEIS POY EKANES KAI OI EYKAIRIES POY EXASES....
|
|
|
|
GEROV
|
 |
« Отговор #132 -: 01 септември , 2010, 22:23:24 » |
|
Ако трябва да бъдем честни най-добре е да се ходи редовно  Преподавателите често запомнят кой им посещава лексиите и кой не и после това се отразява на изпитните оценки (справка "Основи на туризма"). Така не е добре да се мисли за изклинчване от задължения още преди да се започне. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hrissy_pz
Baby
Неактивен
Туризъм I курс
|
 |
« Отговор #133 -: 02 септември , 2010, 13:12:00 » |
|
Искам да знам,не защото не ми се ходи на лекции,а защото трябва и да работя по малко.Иначе предпочитам по цял ден да съм на лекции,отколкото да работя.Не го правя от келешлък.
|
|
|
|
|
Активен
|
 ))
|
|
|
|
Tensai Shinigami
|
 |
« Отговор #134 -: 02 септември , 2010, 16:59:00 » |
|
Искам да знам,не защото не ми се ходи на лекции,а защото трябва и да работя по малко.Иначе предпочитам по цял ден да съм на лекции,отколкото да работя.Не го правя от келешлък.
Като искаш да работиш мини задочно! За това го има това задачно обучение 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|