uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 21:34:02 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Туризъм  (Прочетена 16819 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #15 -: 01 септември , 2009, 17:46:45 »

Специалността не е предназначена само за чуждестранни студенти,а за всеки,който желае обучението му да е изцяло на английски език.Според мен няма да може след втората година да минеш от български на английски език (това си е лично мое мнение),поради простата причина,че самото изучаване на дисциплините става по по-различен начин.Ако не се лъжа за определен период от време се изучава само един предмет (примерно 1-2 седмици,колкото часове са необходими)държиш изпит и след това се минава на следващия....Или пък изпитите бяха след като се минеше материала от съответния семестър...  Млъкнал Не съм много сигурна в това,но нещо такова беше.Та мисълта ми е,че ти ако изтървеш първата година и втората се прехвърлиш с изучаване на английски,то ти ще си изостанал доста в сравнение с другите студенти започнали от самото начало
Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
GEROV
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Туризъм (на английски) - III курс

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: 01 септември , 2009, 18:19:10 »

Доколкото зная, обучението на английски език е свързано със чуждестранните студенти, които се обучават на английски език. Въпросът ти обаче може да получи най-точен отговор от катедрата.

P.S. GEROV, може да не изкараш първата година  Смотан Шегувам се. Ти, нали си от езикова, какво умуваш Усмивчица

Смотан Кой знае,то ако беше адекватно обучението ни по английски,за да се чувствам сега достатъчно уверен  и да не му мисля толкова.Най-вероятно ще действам на сигурно пък ще видим.Мерси за информацията и... за подкрепата. Намигване
Активен
asinka
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

Туризъм

Профил
« Отговор #17 -: 04 септември , 2009, 11:09:20 »

здравей аз у4а на английски не е 4ак толкова страшно ! можеш след първата година да се прехвърлиш от български на английски един мой колега така напражи и не е изостанал. но между на с да си остане на английски е малко по- лесно отколкото на български , по- лесно ти дават изпитите:)))) но решението си е твое
Активен
ginko_biloba
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 247

Профил
« Отговор #18 -: 04 септември , 2009, 11:15:19 »

но между на с да си остане на английски е малко по- лесно отколкото на български , по- лесно ти дават изпитите:))))

Дават, дават, ама трябва да знаеш езика, май  Млъкнал
Активен
Hopetaker
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: 04 септември , 2009, 17:14:23 »

Здравейте. Доста се порових и не можах да открия това, което търся. Тази година ще съм 12 клас и мисля след това да кандидатствам специалност "Туризъм", но все още се колебая точно в точно кой университет да е.  Засрамен Искам да уча в Пловдив затова до колкото разбрах трябва да избирам между "Туризъм" в УХТ и "Аграрен Туризъм" в Аграрния Университет. Та...първият ми въпрос е: Някой може ли да ми каже кое от двете е по-добро? И второ... в УХТ с какво мога да кандидатствам за тази специалност? Само с математика или химия?  Благодаря предварително за отговора и се извинявам за леко глупавите въпроси  Засрамен
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #20 -: 04 септември , 2009, 19:05:52 »

С химия си айляк.По-добре тук го учи,въпреки че ще ти е повече зор.  Намигване Така или иначе сигурно си се заинтересувал за перспективите след Туризма...  Намигване Опита показва,че колкото по-украсена е една специалност,толкова по-ненужна е.Ако това искаш,Туризмът е по-добрия вариант от Аграрен Туризъм,най-вече когато започнеш да си показваш дипломата.Сега е наред най-ентусиазирания участник на форума да те убеди,че УХТ е най-хубавато място на Земята.Гинко.. ти си.  Намигване
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
Vaseto_90
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Индустриален мениджмънт (1 курс)

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: 04 септември , 2009, 20:42:36 »

Напълно съм съгласен.Тази година съм първокурсник и много исках да ме приемат Туризъм, за да си продължа специалноста от гимназията, но не стана.Кандидатствах и във ВСИ Аграрен туризъм и ме приеха, но предпочетох УХТ.За Аграрния съм чувал, че четири години си айляк ама после дипломата ти служи само за тоалетна хартия.Знам, че тука е зор, но се надявам да съм направил добър избор.Скоро ще разбера. Нерешителен Нерешителен
Активен
Hopetaker
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: 04 септември , 2009, 20:48:01 »

Да, и аз това съм чувала за Аграрния и затова много се надявам да ме приемат другата година в УХТ. Нямам нужда от убеждаване. ^^ Знам, запозната съм с перспективите след туризма, но това ме влече и това смятам да кандидатствам (за сега). И все пак само с изпити по математика и химия ли приемат?! Не съм много на "ти" нито с химията, нито с математиката  Засрамен Както и да е, ще се преборя някак. А относно специалността...толкова ли е трудно?
Активен
Vaseto_90
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Индустриален мениджмънт (1 курс)

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: 04 септември , 2009, 20:59:19 »

Да, и аз това съм чувала за Аграрния и затова много се надявам да ме приемат другата година в УХТ. Нямам нужда от убеждаване. ^^ Знам, запозната съм с перспективите след туризма, но това ме влече и това смятам да кандидатствам (за сега). И все пак само с изпити по математика и химия ли приемат?! Не съм много на "ти" нито с химията, нито с математиката  Засрамен Както и да е, ще се преборя някак. А относно специалността...толкова ли е трудно?
Ами да, само с математика и химия.Приемат и матурите.
Активен
Hopetaker
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: 04 септември , 2009, 21:01:06 »

Добре, благодаря за информацията. =)
Активен
strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #25 -: 04 септември , 2009, 22:59:08 »

Специалността в УХТ е добра, за другите места не коментирам  Плезещ се
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #26 -: 05 септември , 2009, 11:48:29 »

Ами ако не са ти леки точните науки,а си се занимавала повече с хуманитарни,едва ли ще ти е много лесно.Прави ми впечетление и разликите в програмите..при нас е доста с***тено,ВСИ-то имат 5 предмета за 4 години,като половината се изучават 1/2 от семестъра.  Смотан Пожелавам ти успех и голяяяма доза непукизъм.  Нерешителен
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
GEROV
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: 05 септември , 2009, 18:57:29 »

Здравей,Hopetaker!!! Аз наскоро бях изправен пред същата дилема: АУ или УХТ (първо смятах да ходя с Туризъм в СУ ,но и ти добре си избрала да си останеш тук,какво ще им правим евала само на софиянците;няма да им се дадем да ни асимилират нас  майните  Смотан ) и на двете места ме приеха с тази специалност,затова започнах да разпитвам къде е по-добре.Когото и да попитах,всеки ми казваше,че в УХТ е 100 пъти по-добре от аграрния.Плюс това в АУ специалността е аграрен туризъм.А за кандидатстването пак бях като теб с химият и математиката не съм много добър и затова се бях отказал да се пробвам в УХТ,но щом разбрах,че може и с матурата по география, подадох документите си и тук.Ако харесваш географията и не смяташ да си поредния резил догодина, пробвай се,но ти трябва по-височка оценка на матурата и все пак хубави оценки по химия и математика,защото ти ги взимат за бала,а местата за специалността са малко.Хайде,пожелавам ти успех в подготовката през 12 клас.  Усмивчица
Активен
GEROV
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: 05 септември , 2009, 19:14:38 »

Благодаря ти, asinka!!! Щом е възможно да се прехвърля втората година на английски може да оставя този избор за по-късно.За сега мисля да си започна на бг,така или иначе не търся лесния начин.Езика смятам да си го развивам с курсове за сертификати пък занапред ще видим.  Усмивчица
Активен
asinka
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

Туризъм

Профил
« Отговор #29 -: 05 септември , 2009, 21:01:45 »

gerov няма проблем !! пак заповядай а относно това дали е по-добър туризма в УХТ или АУ бих казала 4е УХТ е по-добрия вариант
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.092 секунди с 19 запитвания.