svetoslavbg
Baby
Неактивен
|
 |
« -: 18 август , 2009, 16:23:45 » |
|
Тази година ще ми е първа в УХТ. Технология на зърно, фуражи, зърнени и сладкарски продукти. Когато се записвах писъх немски език, но не ми е силна страна той. Та въпродса ми е дали може да го сменя с руски докато не сме започнали???
Ако някой знае ще съм му благодарен ако пише!!!
Благодаря предварително!!!
|
|
|
|
« Последна редакция: 18 август , 2009, 20:17:23 от svetoslavbg »
|
Активен
|
|
|
|
|
ginko_biloba
|
 |
« Отговор #1 -: 18 август , 2009, 17:07:55 » |
|
Колега, приветствам те за решението да учиш руски, но не се отказвай от немския, само защото не ти е силна страна - именно заради това продължи с немския, по-трудно ще ти бъде, но ако само това е причината да мислиш за смяна, недей  А за самата процедура... как, дали и прочие, някой от другите форумци да сподели 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
asdd
|
 |
« Отговор #2 -: 18 август , 2009, 18:46:06 » |
|
Да има възможност, но учебен отдел правят спънки, но някой път разрешават. Мои колеги успяха да се изместят само с молба до ректора и среща с него. В молбата просто напиши ясно твоите мотиви и я адресирай до ректора проф. д-р инж. Георги Иванов Вълчев .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetoslavbg
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 18 август , 2009, 20:24:00 » |
|
Колега, приветствам те за решението да учиш руски, но не се отказвай от немския, само защото не ти е силна страна - именно заради това продължи с немския, по-трудно ще ти бъде, но ако само това е причината да мислиш за смяна, недей  А за самата процедура... как, дали и прочие, някой от другите форумци да сподели  Добре де, до колкото зная изпит по език ще имам след 2-та година, до тогава ще се пишат само оценки в книжката. Какво представлява самия изпит? По принцип мисля за варианта с Руски език защото се чувствам по сигурен там. А с немския съм скаран отдавна, а и малко или много руския си е много близък до българския. Заслужава ли си да сменям езика или да оставя всичко както си е? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #4 -: 18 август , 2009, 20:31:33 » |
|
Не съм учила нито немски,нито руски,но според мен е по-добре да си оставиш немския.Все пак,когато отидеш да си търсиш работа се иска и език,предимно английски,но и немския не е за изпускане.Английски,френски,немски.Това е!На руския отдавна му мина "модата" (не искам да засягам с тога никой,който учи или харесва руския език,но това си е лично мое мнение)
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен
Технология на ферментационните продукти
|
 |
« Отговор #5 -: 18 август , 2009, 21:48:35 » |
|
И аз съм в подкрепа на немският език. Мисля, че е доста по-ценèн и търсен в наши дни. Пеци, а руският беше му отминала "модата", но сега чувам от доста места, че пак се задава вълна от интерес към този език, от работодателите. Не се чувствам засегнат изобщо от изказването ти, защото едва изтърпях 10-те години, през които трябваше да го учим като луди. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
strenzfelder
|
 |
« Отговор #6 -: 18 август , 2009, 21:56:49 » |
|
Руският език в комбинация със западен език е най-силният коз. Ако можеш да поддържаш нивото на руския си и да го развиваш самостоятелно, а немския да го учиш в Университета е идеален вариант за теб. Не гледай да се скатаваш за езиците, докато си студент, защото след това няма изобщо да имаш време, нито желание.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 18 август , 2009, 21:59:33 » |
|
Незнам,на мен руският не ми е приятен...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен
Технология на ферментационните продукти
|
 |
« Отговор #8 -: 18 август , 2009, 22:05:53 » |
|
На мен също не ми харесва и с неприятно чувство се сещам за часовете по него, но от друга страна не мога да отрека, че в определени моменти ми е много полезно, че го знам. Всеки един език, какъвто и да е той, е богатство и не може да се каже, че някой език е маловажен. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 18 август , 2009, 22:15:16 » |
|
Всеки един език, какъвто и да е той, е богатство и не може да се каже, че някой език е маловажен.  Да.Така си е!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetoslavbg
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 19 август , 2009, 00:42:23 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
strenzfelder
|
 |
« Отговор #11 -: 19 август , 2009, 00:48:48 » |
|
Bitte schön  Моля на немски 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #12 -: 19 август , 2009, 01:07:03 » |
|
Типърва ще липсват кадри с руски,но да си кажем честно в часовете по език(в технологичния за др не знам) не се учи езика,а се разчит на досегашни знания.Поне тази година беше пълна пародия.То не бяха местения половината семестър 1 език,после друг..По английски ги смениха 10 преподавателки и само се лигавеха,по немски я отидат,я не...по френски 90 % от групата дето бяхме не могат да си кажат името,а са със стабилни оценки в книжките.По принцип от УО настояват да се учи първия език от дипломата,но може и да правят изключения за мераклийте.Честно не се надявай на този 1 час в седмицата ,който не се провежда редовно даже  . Иначе изпита помня че щял да бъде да подготвиш текст около 10,20 листа,свързан с твоята специалност и да го защитиш.Ти си избираш какъв точно.И това на края на 2-рата година.  Прави сметка за какъв изпит става дума  Споко..едва ли ще се напъваш ако си ОК с езика
|
|
|
|
|
Активен
|
Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! 
|
|
|
|
asdd
|
 |
« Отговор #13 -: 19 август , 2009, 07:11:24 » |
|
Да, нивото на обучение по език е много ниско в университета. За изпита е от леките. Първо минаваш тест (преподавателя избира какъв) . Трябва да се подготви също и текст от 25 страници по съответния език. Дават ти три случайни абзаца за превод. И на края по преценка на преподавателя дискусия на съответният език.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetoslavbg
Baby