uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 21:21:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Чужди езици  (Прочетена 4651 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
svetoslavbg
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« -: 18 август , 2009, 16:23:45 »

Тази година ще ми е първа в УХТ. Технология на зърно, фуражи, зърнени и сладкарски продукти. Когато се записвах писъх немски език, но не ми е силна страна той. Та въпродса ми е дали може да го сменя с руски докато не сме започнали???

Ако някой знае ще съм му благодарен ако пише!!!

Благодаря предварително!!!
« Последна редакция: 18 август , 2009, 20:17:23 от svetoslavbg » Активен
ginko_biloba
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 247

Профил
« Отговор #1 -: 18 август , 2009, 17:07:55 »

Колега, приветствам те за решението да учиш руски, но не се отказвай от немския, само защото не ти е силна страна - именно заради това продължи с немския, по-трудно ще ти бъде, но ако само това е причината да мислиш за смяна, недей  Готин А за самата процедура... как, дали и прочие, някой от другите форумци да сподели  Нерешителен
Активен
asdd
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 754

Тех. на зърнени, фуражни, хлебни и слад.продукти

Профил WWW
« Отговор #2 -: 18 август , 2009, 18:46:06 »

Да има възможност, но учебен отдел правят спънки, но някой път разрешават. Мои колеги успяха да се изместят само с молба до ректора и среща с него. В молбата просто напиши ясно твоите мотиви и я адресирай до ректора проф. д-р инж. Георги Иванов Вълчев  .
Активен

ТЗФХСП - Facebook

Grizabella - Memory
Спомени, погледни към луната, остави спомените да те водят.И ако успееш да откриеш смисъла на щастието, тогава нов живот ще започне.
svetoslavbg
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: 18 август , 2009, 20:24:00 »

Колега, приветствам те за решението да учиш руски, но не се отказвай от немския, само защото не ти е силна страна - именно заради това продължи с немския, по-трудно ще ти бъде, но ако само това е причината да мислиш за смяна, недей  Готин А за самата процедура... как, дали и прочие, някой от другите форумци да сподели  Нерешителен

Добре де, до колкото зная изпит по език ще имам след 2-та година, до  тогава ще се пишат само оценки в книжката. Какво представлява самия изпит? По принцип мисля за варианта с Руски език защото се чувствам по сигурен там. А с немския съм скаран отдавна, а и малко или много руския си е много близък до българския.

Заслужава ли си да сменям езика или да оставя всичко както си е?  Завърти очи Завърти очи Завърти очи
Активен
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #4 -: 18 август , 2009, 20:31:33 »

Не съм учила нито немски,нито руски,но според мен е по-добре да си оставиш немския.Все пак,когато отидеш да си търсиш работа се иска и език,предимно английски,но и немския не е за изпускане.Английски,френски,немски.Това е!На руския отдавна му мина "модата" (не искам да засягам с тога никой,който учи или харесва руския език,но това си е лично мое мнение)
Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Технология на ферментационните продукти

Профил
« Отговор #5 -: 18 август , 2009, 21:48:35 »

И аз съм в подкрепа на немският език. Мисля, че е доста по-ценèн и търсен в наши дни.
Пеци, а руският беше му отминала "модата", но сега чувам от доста места, че пак се задава вълна от интерес към този език, от работодателите. Не се чувствам засегнат изобщо от изказването ти, защото едва изтърпях 10-те години, през които трябваше да го учим като луди.  Ъ?  Смотан
Активен

strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #6 -: 18 август , 2009, 21:56:49 »

Руският език в комбинация със западен език е най-силният коз. Ако можеш да поддържаш нивото на руския си и да го развиваш самостоятелно, а немския да го учиш в Университета е идеален вариант за теб. Не гледай да се скатаваш за езиците, докато си студент, защото след това няма изобщо да имаш време, нито желание.
Активен
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: 18 август , 2009, 21:59:33 »

Незнам,на мен руският не ми е приятен...
Активен

Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Технология на ферментационните продукти

Профил
« Отговор #8 -: 18 август , 2009, 22:05:53 »

На мен също не ми харесва и с неприятно чувство се сещам за часовете по него, но от друга страна не мога да отрека, че в определени моменти ми е много полезно, че го знам. Всеки един език, какъвто и да е той, е богатство и не може да се каже, че някой език е маловажен.  Усмивчица
Активен

PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: 18 август , 2009, 22:15:16 »

Всеки един език, какъвто и да е той, е богатство и не може да се каже, че някой език е маловажен.  Усмивчица

Да.Така си е!
Активен

svetoslavbg
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: 19 август , 2009, 00:42:23 »

Благодаря ви за съветите. Ще се доверя на вас като хора минали вече по този път, а и точно затова се обърнах към форума. Няма да променям езика пък ако трябва ще се понапъна малко.  Смотан

Още веднъж Благодаря.  Усмивчица Усмивчица Усмивчица
Активен
strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #11 -: 19 август , 2009, 00:48:48 »

Bitte schön  Намигване Моля на немски Смотан
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #12 -: 19 август , 2009, 01:07:03 »

Типърва ще липсват кадри с руски,но да си кажем честно в часовете по език(в технологичния за др не знам) не се учи езика,а се разчит на досегашни знания.Поне тази година беше пълна пародия.То не бяха местения половината семестър 1 език,после друг..По английски ги смениха 10 преподавателки и само се лигавеха,по немски я отидат,я не...по френски 90 % от групата дето бяхме не могат да си кажат името,а са със стабилни оценки в книжките.По принцип от УО настояват да се учи първия език от дипломата,но може и да правят изключения за мераклийте.Честно не се надявай на този 1 час в седмицата ,който не се провежда редовно даже  Намигване . Иначе изпита помня че щял да бъде да подготвиш текст около 10,20 листа,свързан с твоята специалност и да го защитиш.Ти си избираш какъв точно.И това на края на 2-рата година.  Намигване Прави сметка за какъв изпит става дума  Смотан Споко..едва ли ще се напъваш ако си ОК с езика
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
asdd
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 754

Тех. на зърнени, фуражни, хлебни и слад.продукти

Профил WWW
« Отговор #13 -: 19 август , 2009, 07:11:24 »

Да, нивото на обучение по език е много ниско в университета.
За изпита е от леките. Първо минаваш тест (преподавателя избира какъв) . Трябва да се подготви също и текст от 25 страници по съответния език. Дават ти три случайни абзаца за превод. И на края по преценка на преподавателя дискусия на съответният език.
Активен

ТЗФХСП - Facebook

Grizabella - Memory
Спомени, погледни към луната, остави спомените да те водят.И ако успееш да откриеш смисъла на щастието, тогава нов живот ще започне.
svetoslavbg
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: 19 август , 2009, 16:31:42 »

Абе като ви слушам мисля че е по добре да си мина с Руски за да знам че поне там няма да има за какво да мисля.  Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.15 секунди с 19 запитвания.