|
ginko_biloba
|
 |
« Отговор #15 -: 19 август , 2009, 16:45:35 » |
|
Е, точно това не би трябвало да ти е мотив - ако се откажеш да ставаш висшист, изобщо няма з а какво да мислиш  В живота лесно няма, по-добре трудно сега, а лесно после, отколкото сега да си развяваш байряка, а после да съжаляваш  И руски да запишеш, овладей добре езика  Нас ни слушай, но изборът си е твой 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #16 -: 20 август , 2009, 13:43:14 » |
|
Не направо ме изкъртваш с тея изказвания Гинко..честно.Тук става дума за практичност,а не да си правиш генерални изводи за живота.Като няма да научи нищо по немски защо да го записва?То не се научава езика много ясно че е по-добре да си запишеш това,което си знаеш,за да минеш.Става въпрос за минаване,а не за научаване,камоли овладяване на езика  Имаше един на френски,който се записал за да го научи.В резултат нито го научава,нито ще може да вземе изпита.  Уотс дъ пойнт? Тук не се готвят филолози  Естествено,че зависи от човека,но то ако имаш желание ще го научиш,без да се надяваш на университета.
|
|
|
|
|
Активен
|
Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! 
|
|
|
|
ginko_biloba
|
 |
« Отговор #17 -: 20 август , 2009, 15:18:46 » |
|
Уважавам мнението на irkata! Обикновено има смисъл в това, което споделя. Но с мнението за филолозите не мога да се съглася - филолозите излизат с диплома и литературен език, дай им да преведат нещо по-завъртяно, например лекциите ти по механика или там каквото си избереш и гледай  Може да не станеш филолог, но терминологията, техническата терминология ще я овладееш по-добре от филолозите. Поне така се надявам  А желанието не е достатъчно - няма ли контрол... Опс, май изместихме темата, но продължаваме да влияем на svetoslavbg. "Гинко Къртача" Хахаха
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #18 -: 20 август , 2009, 18:05:59 » |
|
Ами човекът,който на нас ни преподаваше беше филолог,който иска да изкара допълнително средства и овладява техническия френски.Тя си искарва пари от хора,завършили УХТ-то,защото не могат да си превадат нищо,а им трябва в работата,въпреки,че са учили език.  В никакъв случай не я овладяваш по-добре.Само поназнайваш тук-там.А колкото до понятията зависи какъв смисъл вкарваш.За мен желанието,намерението и контрола са абсолютно свързани.Едно без друго просто не са нищо 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
svetoslavbg
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 21 август , 2009, 21:07:58 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #20 -: 22 август , 2009, 00:10:08 » |
|
Най-добре си запиши езика,който си знаеш.Наистина ще го обогатиш с някои понятия от специалността ти.На повече не се надявай от университета. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Invisible_Rainbow
Member

Неактивен
Икономика на хранителната индустрия 2-ри курс
|
 |
« Отговор #21 -: 22 август , 2009, 16:23:50 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
When there is nothing left to burn,you have to set yourself on fire
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #22 -: 22 август , 2009, 18:04:36 » |
|
Естествено.Само че в стопанския факултет явно има смисъл да ходиш допълнително.Аз лично смятам,че дори не може да ми поддържа нивото на френския,толкова е закъсала работата,въпреки че преподавателката беше готина и интелигентна.Трябваше да се съобрази с общото ниво на групата,което беше никакво.  Това че всички идват от различни гимназии много спъва по отношение на езиците.Представете си една част,завършили английската,а друга ТХВП-то с английски. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Rasta_Bastard
|
 |
« Отговор #23 -: 23 август , 2009, 10:16:58 » |
|
Охх Габринке, вие от стопанския като нищо можете и по една втора специалност да запишете, няма да се утежните кой знае колко  ... А иначе такива неща като език, уши, зурла, далак и тем подобни винаги са били гадория за мене и затова не мога да дам компетентно мнение, съжалявам.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ти си див Перничанин, нищо общо със Датчанин, оти носиш и на бой и на мастика (гледай го ти тoя Гъмзата)
|
|
|
|
gianna_bg
|
 |
« Отговор #24 -: 23 август , 2009, 12:13:01 » |
|
Ами аз искам да уча испански..Няма ли надежда скоро да има и такава опция?
|
|
|
|
|
Активен
|
TESSERA PRAGMATA DEN GYRIZOUN PISW STH ZHW: OI MERES POY EZHSES, TA LOGIA POY EIPES, OI PRAKSEIS POY EKANES KAI OI EYKAIRIES POY EXASES....
|
|
|
|
irkata
|
 |
« Отговор #25 -: 23 август , 2009, 13:17:42 » |
|
Има сумати курсове по испански...ето опцията  На човек му се учи какво ли не и трябва да си плаща.Не може всичко на едно място.  Информацията е най-скъпото удоволствие.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Ivanov
|
 |
« Отговор #26 -: 25 август , 2009, 21:31:05 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
|
|
|
|
strenzfelder
|
 |
« Отговор #27 -: 25 август , 2009, 21:41:39 » |
|
Ivanov, ще учиш и още как. И не само езици  По въпроса ти... мисля, че си подчертал три възможности и една от тях ще ти се падне. Учи се само един език. "Туристите" май учат два. Ти какво искаш да учиш, кой език ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Ivanov
|
 |
« Отговор #28 -: 26 август , 2009, 01:39:23 » |
|
ами искам англиски ама каде трябва да си опрявя грешката че да ни ми тупнат някав език които и грам не знам 
|
|
|
|
|
Активен
|
хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #29 -: 26 август , 2009, 01:42:51 » |
|
След като си отбелязал и английски език,ако от курса ти по-голямата част предпочитат английски ще ви сложат целия курс да изучавате английски.  Не се притеснявай за това.Грешката не е фатална 
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
|