uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 21:34:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Чужди езици  (Прочетена 4652 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ginko_biloba
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 247

Профил
« Отговор #15 -: 19 август , 2009, 16:45:35 »

Абе като ви слушам мисля че е по добре да си мина с Руски за да знам че поне там няма да има за какво да мисля.  Ухилен Ухилен Ухилен

Е, точно това не би трябвало да ти е мотив - ако се откажеш да ставаш висшист, изобщо няма з а какво да мислиш Усмивчица В живота лесно няма, по-добре трудно сега, а лесно после, отколкото сега да си развяваш байряка, а после да съжаляваш Усмивчица И руски да запишеш, овладей добре езика  Ухилен Нас ни слушай, но изборът си е твой  Шокиран
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #16 -: 20 август , 2009, 13:43:14 »

Не направо ме изкъртваш с тея изказвания Гинко..честно.Тук става дума за практичност,а не да си правиш генерални изводи за живота.Като няма да научи нищо по немски защо да го записва?То не се научава езика много ясно че е по-добре да си запишеш това,което си знаеш,за да минеш.Става въпрос за минаване,а не за научаване,камоли овладяване на езика  Шокиран  Имаше един на френски,който се записал за да го научи.В резултат нито го научава,нито ще може да вземе изпита. Усмивчица Уотс дъ пойнт? Тук не се готвят филолози  Намигване Естествено,че зависи от човека,но то ако имаш желание ще го научиш,без да се надяваш на университета.
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
ginko_biloba
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 247

Профил
« Отговор #17 -: 20 август , 2009, 15:18:46 »

Уважавам мнението на irkata! Обикновено има смисъл в това, което споделя. Но с мнението за филолозите не мога да се съглася - филолозите излизат с диплома и литературен език, дай им да преведат нещо по-завъртяно, например лекциите ти по механика или там каквото си избереш и гледай Усмивчица Може да не станеш филолог, но терминологията, техническата терминология ще я овладееш по-добре от филолозите. Поне така се надявам  Ухилен А желанието не е достатъчно - няма ли контрол... Опс, май изместихме темата, но продължаваме да влияем на svetoslavbg.

"Гинко Къртача" Хахаха Усмивчица
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

ТВП

Профил
« Отговор #18 -: 20 август , 2009, 18:05:59 »

Ами човекът,който на нас ни преподаваше беше филолог,който иска да изкара допълнително средства и овладява техническия френски.Тя си искарва пари от хора,завършили УХТ-то,защото не могат да си превадат нищо,а им трябва в работата,въпреки,че са учили език.  Намигване  В никакъв случай не я овладяваш по-добре.Само поназнайваш тук-там.А колкото до понятията зависи какъв смисъл вкарваш.За мен желанието,намерението и контрола са абсолютно свързани.Едно без друго просто не са нищо  Намигване
Активен

svetoslavbg
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #19 -: 21 август , 2009, 21:07:58 »

Найстина ценни съвети ми дадохте, благодаря за което. Усмивчица Усмивчица Усмивчица
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

ТВП

Профил
« Отговор #20 -: 22 август , 2009, 00:10:08 »

Най-добре си запиши езика,който си знаеш.Наистина ще го обогатиш с някои понятия от специалността ти.На повече не се надявай от университета.  Намигване
Активен

Invisible_Rainbow
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 49

Икономика на хранителната индустрия 2-ри курс

Профил
« Отговор #21 -: 22 август , 2009, 16:23:50 »

Аз пък от моя личен опит искам да ви споделя, че в Стопански факултет се изучава само 1 чужд език и въпреки че бях писала немски език явно не е имало достатъчно желаещи и ме сложиха с английски хаха това разбира се не ме спря и с още 3 колежки се свързахме с преподавателка по немски в университета и си взимахме по 1-2 часа седмично...като безплатни частни уроци...хаха Изводът е, че ако някой има желание да изучава даден език в университета винаги може да се намери начин. Преподавателите са отзивчиви към студенти, които ценят полезността на чуждите езици. Усмивчица  Ъ? Плезещ се
Активен

When there is nothing left to burn,you have to set yourself on fire
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

ТВП

Профил
« Отговор #22 -: 22 август , 2009, 18:04:36 »

Естествено.Само че в стопанския факултет явно има смисъл да ходиш допълнително.Аз лично смятам,че дори не може да ми поддържа нивото на френския,толкова е закъсала работата,въпреки че преподавателката беше готина и интелигентна.Трябваше да се съобрази с общото ниво на групата,което беше никакво.  Целувчица Това че всички идват от различни гимназии много спъва по отношение на езиците.Представете си една част,завършили английската,а друга ТХВП-то с английски.  Усмивчица
Активен

Rasta_Bastard
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

Вино и Пиво Четвърти курс (мамата си трака)

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: 23 август , 2009, 10:16:58 »

Охх Габринке, вие от стопанския като нищо можете и по една втора специалност да запишете, няма да се утежните кой знае колко  Намигване...
А иначе такива неща като език, уши, зурла, далак и тем подобни винаги са били гадория за мене и затова не мога да дам компетентно мнение, съжалявам.
Активен

Ти си див Перничанин, нищо общо със Датчанин, оти носиш и на бой и на мастика (гледай го ти тoя Гъмзата)
gianna_bg
Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 120

Туризъм II курс

Профил
« Отговор #24 -: 23 август , 2009, 12:13:01 »

Ами аз искам да уча испански..Няма ли надежда скоро да има и такава опция?
Активен

TESSERA PRAGMATA DEN GYRIZOUN PISW STH ZHW: OI MERES POY EZHSES, TA LOGIA POY EIPES, OI PRAKSEIS POY EKANES KAI OI EYKAIRIES POY EXASES....
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

ТВП

Профил
« Отговор #25 -: 23 август , 2009, 13:17:42 »

Има сумати курсове по испански...ето опцията  Намигване На човек му се учи какво ли не и трябва да си плаща.Не може всичко на едно място.  Целувчица Информацията е най-скъпото удоволствие.
Активен

Ivanov
Old Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 66

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #26 -: 25 август , 2009, 21:31:05 »

някои да ми каже вярно ли е ,че когато сьм се записал и сам подчертал 3 езика ще ги уча  Плачещ Плачещ Плачещ на мен ми казаха че за тази специалност хотелиерство и ресторантьорство се учи 3 езика и подчертах анг,нем,рус  Шокиран Шокиран Шокиран и дали може когато отида на 23 да видя общещитието да си оправя грешката и каде трябва да ида
Активен

хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #27 -: 25 август , 2009, 21:41:39 »

някои да ми каже вярно ли е ,че когато сьм се записал и сам подчертал 3 езика ще ги уча  Плачещ Плачещ Плачещ на мен ми казаха че за тази специалност хотелиерство и ресторантьорство се учи 3 езика и подчертах анг,нем,рус  Шокиран Шокиран Шокиран и дали може когато отида на 23 да видя общещитието да си оправя грешката и каде трябва да ида

Ivanov, ще учиш и още как. И не само езици   Нерешителен По въпроса ти... мисля, че си подчертал три възможности и една от тях ще ти се падне. Учи се само един език. "Туристите" май учат два. Ти какво искаш да учиш, кой език ?
Активен
Ivanov
Old Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 66

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #28 -: 26 август , 2009, 01:39:23 »

ами искам англиски ама каде трябва да си опрявя грешката че да ни ми тупнат някав език които и грам не знам  Плачещ
Активен

хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #29 -: 26 август , 2009, 01:42:51 »

След като си отбелязал и английски език,ако от курса ти по-голямата част предпочитат английски ще ви сложат целия курс да изучавате английски. Намигване
Не се притеснявай за това.Грешката не е фатална  Намигване
Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.165 секунди с 19 запитвания.