uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 20:56:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Teхнология на ферментационните продукти  (Прочетена 11159 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
QvorGto
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« -: 13 май , 2007, 20:13:25 »

Здравейте Аз съм 11 клас и съм се насочил към специалностите в УХТ по специално Технология на ферментационните продукти. Та намерих си една книжчица която се надявах да отговори на въпросите ми относно тази специалност обаче вместо това само ми обърка представите и породи още една камара въпроси. Затова реших да пиша във форума защото се надявам да получа някои отговори. Интересува ме тоя френски език колко ще ми трябва, и трудно ли се влиза. И какво точно се учи имам в предвид да ми кажете по простичко. И ако случайно завърша УХТ с тази специалност с какво ще мога да се занимавам.

Благодаря ви за отделеното внимание Усмивчица  Усмивчица  Усмивчица
Активен
PeCiTo
Гост
« Отговор #1 -: 13 май , 2007, 22:09:40 »

Здравей! Усмивчица Много се радвам,че най-сетне има някой,който се интересува от тази специалност! Намигване

Относно френския език - ДА!Ще ти трябва и то много.Обучението е изцяло,даже бих казала почти изцяло на френски език.Казвам "почти изцяло" понеже се случва да имаме по един предмет на български език на семестър.Това дали лесно се влиза или не е много относително.Зависи как се  представиш на изпитите по френски език и химия,какви са ти оценките от дипломата,които влизат в бала и най-вече от кандидатите за тази специалност.Първите две години изпучаваме общи предмети като:физика,математика,статистика,разни химии(аналитична,неорганична,органична,физикохимия...) и т.н.След втори курс ни разпределят по специалности - вино и мляко,вино и хляб,и хляб и мляко.Относно реализацията - можеш да се реализираш в българия и чужбина.

Пожелавам ти успех!  yes
Активен
QvorGto
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: 14 май , 2007, 22:04:19 »

Мерси много. Значи трябва да почвам френския Усмивчица

А с английски няма ли ? Усмивчица
Активен
PeCiTo
Гост
« Отговор #3 -: 14 май , 2007, 23:03:04 »

Усмивчица Ами точно тази специалност не!
Активен
QvorGto
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: 14 май , 2007, 23:30:07 »

Ами още едно нещо имам да питам. Какво точно ще мога да работя ако завърша това ?
Активен
PeCiTo
Гост
« Отговор #5 -: 15 май , 2007, 01:09:51 »

Aми по принцип завършваш като инженер - технолог!  Плезещ се
Примерно ако запишеш вино - имай впредвид, че от теб не става дегустатор, а технолог или лаборант (зависи от теб тук, какво е желанието ти) Усмивчица Дегустацията си е отделно нещо!Мисля,че всеки знае как се дегустира hehe Относно реализацията - тя бих казала, че е много голяма.Все пак хляба, виното и млякото са неща, които редовно присъстват на трапезата.  Намигване
« Последна редакция: 27 август , 2007, 13:07:47 от PeCiTo » Активен
QvorGto
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: 15 май , 2007, 13:23:44 »

Мерси много за инфото много съм благодарен Специалноста с виното наистина ми харесва така че сигурно там ще кандидадствам  Усмивчица  Дано ме приемат пък и аз като се засиля да уча от сега  Намигване
Активен
Di
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Технология на ферментационните продукти

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: 27 август , 2007, 13:21:22 »

А моя въпрос беше - какво представляла програмата на учене през годината? Питам, защото искам да си намеря някаква работа, с която да я съчетавам. Има ли някой, който би могъл да отоговори?
Активен

Щастието е вътре не вън от нас!
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #8 -: 27 август , 2007, 14:57:46 »

Аз съм тази специалност!
Програмата за тази специалност е както всички други като естествено най-натоварващо е това,че всичко се учи на френски.Възможно е да учиш и същевременно да работиш!Стига само да можеш да ги съчетаваш двете неща!Всичко зависи от теб (бих допълнила и от учебния план - понякога се случва по цял ден да сме в Университета,а това е много изморително)!
Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
iggle
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #9 -: 28 август , 2007, 12:04:44 »

стига сте го заблуждава QvorGto както и всички останали кандидат студентчета за тази специалност.
ами истината е:
да трябва ти френски език за да влезеш но след това с всеки изминал семестър ще чуваш една и съща дума в  толкова различни родове че ще се чудиш на какво да вярваш... това което искам да кажа е че нивото на френският език на преподавателите е повече от критично е да има си някои изклучения като мадам кръстева и може би мадам стефанова но другите са .....
колкото до това че всичко е на френски хахаха по голяма глупост не бях чувала в началото може би да на френски е но после...
но какво да си говорим това даже не е френски филиал амо е Център за франкофонско обучение, което не гарантира нищо.
колкото до реализацията ако намерите някои които да ви признае дипломата в чужбина успех за другите бг си е алтернатива
ми ако сте мазохисти и искате да си губите времето тази специалност е идеална ноо според мен по добре си запишете българса специалност поне ще е всичко на български и има шанс да разберете нещо
чао от мен
Активен
plaisante
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #10 -: 23 февруари , 2008, 19:57:49 »

Уважаеми колеги, стига сте си чешели езиците и погледнете реално на нещата.Аз съм завършила преди една година тази специалност и с гордост мога да кажа че не съжалявам.В отговор на iggle искам да кажа, че ти не си влезнал в този унивеститет за да учиш филология ,а за да излезнеш инженер технолог по дадена специалност, и да използваш вече научения от училище език, като в речника си добавяш само новата терминология.До това колко ще го научиш езика не зависи от преподавателите ,които са мн мн по напред от теб и им е все тая дали знаят перфектно езика, а от самия теб, до колко имаш ти желание да го научиш.Важното е да си научиш материята,  та нали от се иска да станем специалисти след време, а това че знаеш език само може да ти помогне в избора на работа.Ако учите в българските специалности пак няма да е зле, та нали мятерията е една и съща, но е всеизвестен факта , че там няма как да получите, да използвате и да упражнявате езика си.Езика е богатство, чуждия език в днешно време е мн по голямо богатство, защото ти осигурява доход, с които после да си избиеш обучението и да не съжаляваш никога че си завършил тази специалност.
И като заключение искам да кажа че в днешно време много трудно се намират специалисти, млади, амбицирани и владеещи френски език.Т.Е ТОВА МОЖЕ САМО ДА Е ПРЕДИМСТВО ЗА ВАС.ЗА БЕШЕ ПРЕДИМСТВО Нерешителен
Активен
helend
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

ТФП

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: 15 юни , 2008, 12:23:52 »

Аз съм тази специалност!
Програмата за тази специалност е както всички други като естествено най-натоварващо е това,че всичко се учи на френски.Възможно е да учиш и същевременно да работиш!Стига само да можеш да ги съчетаваш двете неща!Всичко зависи от теб (бих допълнила и от учебния план - понякога се случва по цял ден да сме в Университета,а това е много изморително)!
Извинявам се ,че се вмъквам в тази тема,но и аз искам това да кандидатствам конкретно с френски.Имате ли представа с каква оценка по френски се приема,примерно над 5,над 5.50...Аз все пак съм учила 5 години френски в езикова гимназия и все си мислех,че нещо съм понаучила  Намигване
Активен
fuckthehell
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: 01 септември , 2008, 21:03:43 »

Аз съм тази специалност!
Извинявам се ,че се вмъквам в тази тема,но и аз искам това да кандидатствам конкретно с френски.Имате ли представа с каква оценка по френски се приема,примерно над 5,над 5.50...Аз все пак съм учила 5 години френски в езикова гимназия и все си мислех,че нещо съм понаучила  Намигване
Оценката ти на изпита по френски е доста относителна, тъй като бала ти е сбор с оценката по химия, когато аз влязах в тази специалност (сега съм 2ри курс) имах 5,25 по френски и 4,40 по химия и далеч не бях назад в списъка  Плезещ се , но разбира се има огромно значение колко ще са кандидатите конкретната година. По принцип не е необходимо да се притесняваш много, тъй като желаещите да учат на френски не са чак толкова много  Намигване И успех  Усмивчица
Активен
illusion
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Технология на ферментационните продукти 4 курс

Профил
« Отговор #13 -: 24 септември , 2008, 10:31:33 »

Тази година доста малко желаещи имаше за тази специалност,което ме учуди.Аз се подготвях за нея с толкова старание и колко време се питах ще успея ли да вляза в университета,а накрая се оказа че всички желаещи тази година влизат и 3 да имат по френски  Плачещ .На какво се дължи този отлив,според мен специалността е страхотна! Усмивчица
Активен

Следвай мечтите си!!
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #14 -: 24 септември , 2008, 13:28:35 »

Аз примерно в последния момент се отказах и не я записах  с 6,00 ДЗИ по фр  Засрамен  за да не ми идва нанагорнище честно казано...и защото ми казаха че били доста отделени като цяло от останалите спец.  Млъкнал Чисто прагматично реших да не се товаря излишно...да верно че ще специализирам във Франция после,но и със специалностите на бг можеш стига да имаш желание  Ухилен
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.172 секунди с 19 запитвания.