uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 21:22:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Teхнология на ферментационните продукти  (Прочетена 11162 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
asdd
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 754

Тех. на зърнени, фуражни, хлебни и слад.продукти

Профил WWW
« Отговор #15 -: 24 септември , 2008, 13:44:25 »

Това е най хубавата специалност, но повечето се плашат от Френският език . Няма лесна специалност но някои им се вижда трудно и за това.
Активен

ТЗФХСП - Facebook

Grizabella - Memory
Спомени, погледни към луната, остави спомените да те водят.И ако успееш да откриеш смисъла на щастието, тогава нов живот ще започне.
illusion
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Технология на ферментационните продукти 4 курс

Профил
« Отговор #16 -: 25 септември , 2008, 10:46:55 »

И аз така мисля,но като за първа година съм убедена че ще ми е много трудно,особено по математика Засрамен
Активен

Следвай мечтите си!!
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #17 -: 25 септември , 2008, 12:31:07 »

О,да математиката си е трудничка.Учим я два семестъра.
Аз бях при доц.Стефанова и успях да я взема.Тя поне добре обяснява задачките,но май вече се пенсионира и има слух,че ще я замести доц.Н.Петрова,която знае френски и ни води също така статистиката Тъжен Ако тя сега ще ви води математиката направо незнам.Аз едва взех статистиката при нея.
Неискам да ви плаша,но гледайте да схваните задачките  Намигване
Може да се каже,че статистиката и математиката са най-трудните изпити (1 и 2-ри курс).Повечето изпити са само химии и са по-леки.
Успех на всички!  Намигване
Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
Melinda
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: 25 септември , 2008, 12:35:23 »

О, да, няма да ти е лесно по висша математика, особено ако ти преподава доц.Стефанова  Смотан Там зорът се явява в ученето наизуст на теорията, дума по дума...На изпита трябва да знаеш половината учебник наизуст и да напишеш  темите, които са ти се паднали дословно  Тъжен Не е много лесно да учиш теория по висша математика на френски.На мен това ми беше проблемът по математика, не задачите, теорията ме спъна на изпитите...А пък Стефанова много държи на теория по принцип  Тъжен Но като цяло зорът не е малък в тази специалност, но не е и чак толкова трудно  Намигване То се свиква...Преподавателите са много готини ( е, с малки изключения  Смотан ) и може да се каже, че франкофоните имат късмет с тях ...Така че няма нужда да се плашите още от сега, нищо не е толкова страшно, колкото изглежда  Целувчица  
Активен
irkata
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 435

ТВП

Профил
« Отговор #19 -: 25 септември , 2008, 13:52:29 »

стана ми интересно и погледнах конспекта на статистиката  Шокиран  Шокиран Който го схванал това на френски е за нобелова награда  Плачещ  Шокиран  Шокиран
Активен

Au ciel il n'y a pas de la bière,buvons sur la terre! Усмивчица
illusion
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: 28 септември , 2008, 12:59:36 »

Благодаря за споделената информация! УсмивчицаЩе се учи  и това е  ,щом съм влязла тук! Засрамен
Активен

Следвай мечтите си!!
Melinda
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: 28 септември , 2008, 21:47:36 »

Моля, моля!  Целувчица Ако имаш някакви други въпроси, питай!  Намигване
Активен
illusion
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: 04 октомври , 2008, 11:10:59 »

Интересува ме дали в библиотеката има материали по съответните дисциплини,все още не съм успяла да я посетя,но мился да се запиша.Казаха ми че като цяло нямало на френски помощни средства,но пък ако има някое помагало по висша математика на български поне мога се опитам да я схвана Засрамен .Води ни Надежда Петрова,не че нещо ,но просто не и схващам. Млъкнал
Активен

Следвай мечтите си!!
Melinda
Baby
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: 04 октомври , 2008, 18:57:17 »

В библиотеката има учебници и помагала по висша математика на български колкото си искаш. Аз лично също съм си взимала учебници на български, за да успея да схвана нещо по математика  Смотан Аз на български съм зле, та камо ли на френски  Смотан Между другото в библиотеката има учебник по висша математика на самата Н.Петрова, направо него си вземи  Намигване На мен ми беше Стефанова по математика, но тя се пенсионира. Имате късмет с Петрова, тя държи повече на задачите, а не на теорията...На нас при Стефанова ни се наложи да учим теорията наизуст, което хич не е приятно  Тъжен Общо взето не е много лесно по висша математика, но с повече усилия се получава. Успех!  Целувчица
Активен
helend
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

ТФП

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: 14 октомври , 2008, 18:52:58 »

Интересува ме дали в библиотеката има материали по съответните дисциплини,все още не съм успяла да я посетя,но мился да се запиша.Казаха ми че като цяло нямало на френски помощни средства,но пък ако има някое помагало по висша математика на български поне мога се опитам да я схвана Засрамен .Води ни Надежда Петрова,не че нещо ,но просто не и схващам. Млъкнал
Ооо,да ,определено. И аз много съм се спекла с тази математика...Първо ми е трудно на френски все още,второ...тя само си говори,задава въпрос,мълчи,мълчи...сама си отговаря,и ни вика "Аз съм сигурна ,че всичко сте разбрали" или нещо от рода на... Je pense que tout est compris  Плачещ
« Последна редакция: 14 октомври , 2008, 18:56:39 от helend » Активен
ashley
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Технология на ферментационните продукти; Туризъм

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: 16 октомври , 2008, 08:37:54 »

Лелеееее, момичета и момчета, наистина ли Петрова ви води математиката!!!!  Плачещ До къде я докараха тази специалност. Нека и аз да се включа и да споделя мнението си.
Всеки, който казва хубави или лоши неща е прав. Аз лично останах излъгана. Мноооооооого излъгана. Между 3 висши учебни заведения в София, в които ме приеха навремето, аз избрах да уча тази специалност. И доста съжалявам, но......не мога да се върна назад вече, затова продължавам да си уча  други работи Смотан
Така:негативи:
Хората наистина се опитват да направят нещо ново, интересно и да е от полза за студентите, но......за съжаление не успяват. Всички стажове във Франция са просто заложени в програмата. Никой никъде не те води, освен, ако не кандидатстваш по Сократ-Еразмус, но това няма да е свързано със специалността. Накрая на обучението никой не ти дава така обещаваната "френска диплома" или документ, с който да можеш да продължиш специализация във Франция. А и там хората не са толкова луди, че да признават нашите дипломи, оправдавам ги.
По отношение на различните профили: мляко, вино, хляб, мога да коментирам само млякото и виното. И по двата профила ние сме винаги "по-различните" и повечето преподаватели не се сещат за нас. Не се сещат да ни поканят на срещите на специалностите, не се сещат да ни водят на стажове с другите "българските" студенти (които учат същите неща, но на български). Изобщо аз мога да говоря много за негативната страна на специалността, но не искам от сега да отчайвам зайчетата  Намигване Има време, те сами ще се отчаят.
Хайде сега да кажа нещо позитивно Усмивчица
Колкото и да е лошо нивото на френски език, все пак го има. В никоя друга специалност не учиш 4-5 години 2 езика (френски и английски). И това до някаква степен помага да не забравиш езика. Все пак е сериозен плюс.
Това, че другите специалности не ни обичат и ни отцепват да ви кажа изобщо не е лошо. Все пак тяхното отношение се дължи на един вид завист, защото все пак ние сме едно ниво над тях. Повечето от нас идват от езикови гимназии и колкото и да си кривим душата и другите да не признават нашите училища са доста над нивото на техникумите или вече профилираните гимназии. Аз поне така си обяснявам тяхното странене от нас, но затова пък франкофоните са доста сплотено общество и аз лично познавам всички предни курсове преди мен и един след мен. Тоест ние си имаме нашето си общество и да ви кажа изобщо не сме малко. При това не знам да има франкофон, който да откаже да помогне Усмивчица .
Като ниво на образование колкото и да не ви се вярва все пак нашия университет все още успява да държи едно добро ниво, въпреки, че май няма да е за дълго.
Това, което може да се погледне като плюс и минус е обучението в малка аудитория. Все пак ние сме една шепа хора (около 20 човека, даже ние бяхме 14) и каквото и да си говорим много по-добре е да си един от 20, отколкото един от 150. Така че имаме по-близка връзка с преподавателите и по-лесно е преподаването и по математика, и по физика и т.н. Можеш да си питаш спокойно, да те чуят, да ти отговорят....
Въпросът е, че така и така сте се излъгали да я учите тази специалност, поне гледайте позитивно на нещата. Има си и хубава страна. Е, все ще сте "другите студенти" като започнете специалните дисциплини, но по-нататък ще се разбере кои са били по-стойностни и по-добри  Намигване
За изпитите не се стряскайте. Никой не се заяжда и не иска да ви скъса. Тези неща ги говорят хората, които ги мързи да учат и които са отишли да се "пробват" на изпита. Мен са ме късали  Засрамен , признавам и не винаги съм била аз виновна, но това е защото исках да науча повече, отколкото са ми преподали. Аз никога не съм се задоволявала само с лекциите. Почти всички учебници на бг, които ги е имало в библиотеката, съм ги изчела.
И искам да ви кажа нещо, до което стигнах след толкова години учене. Не очаквайте някой да ви научи на нещо. Хората дават само насока и представа за нещата. Всичко останало е в библиотеките, в литературните източници и в нета. И то не на български. Вземете максимално от университета и се научете да ползвате езика, за да четете литература на него. Иначе като цяло няма друг смисъл да го учим това на френски.
Надявам се да съм помогнала. Успех на всички!
« Последна редакция: 16 октомври , 2008, 08:39:28 от ashley » Активен

Живеят само влюбените.Останалите просто съществуват!!!
helend
Member

Неактивен Неактивен

ТФП

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: 21 октомври , 2008, 20:00:17 »

Честно казано това доста ме озадачи.Засега бих казала,че нивото е добро,ученето и четенето на френски ми помага наистина много да не забравя езика.Мислите ли,че която и да е специалност от хранителната индустрия не би имала перспективи...?Според мен не трябва да обвиняваме този или онзи,а самите ние да се борим със зъби и нокти за "оцеляване".Да не би всички,които завършват медицина стават добри лекари и искарват много пари?Или че от всеки завършил право става добър адвокат с добро име?Всичко е толкова относително...  Тъжен  ashley не те упреквам,просто....има доста хора ,които са учили висше и накрая пак са останали без добра работа.Ако реалноста е толкова гадна,нИзнам Тъжен
« Последна редакция: 21 октомври , 2008, 20:28:52 от PeCiTo » Активен
ashley
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Технология на ферментационните продукти; Туризъм

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: 22 октомври , 2008, 07:47:19 »

helend, права си. аз не съм си мислела, като избирах какво да уча, че после задължително трябва да си намеря добра работа. Просто за мен не съществува понятие "добра работа". Всяка работа е сама за себе си. Важното е на човек да му харесва и да я работи с желание.
Аз исках да споделя моето разочарование от цялата система на образование. По-скоро от това, което ни обещаха. Толкова много ни обещаха и нищо не ни дадоха. Ето това ме разочарова.
От друга страна аз успях да завърша, в момента си работя по специалността и то в Пловдив и не може да се каже, че съм недоволна. Всеки сам си прави живота такъв какъвто е Усмивчица
Аз просто исках да кажа на бъдещите франкофони да не очакват толкова много колкото им се обещава.
Мисля да не пиша повече по темата, за да не предизвикам много негативни емоции на зайците франкофони Усмивчица
Пожелавам на всички да се справите с предизвикателството да учите тази специалност и да успеете да се реализирате в подходяща за вас област  Усмивчица
Активен

Живеят само влюбените.Останалите просто съществуват!!!
steelhead
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #28 -: 11 юли , 2009, 00:09:18 »

Здравейте, виждам, че отдавна не е писано в тази тема Усмивчица кажете как са нещата, защото на есен живи и здрави както изглежда ще се присъединя към вас   Целувчица споделете впечатленията си от университета и шансовета за реализация, предварителноо благодария
Активен
helend
Member

Неактивен Неактивен

ТФП

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: 14 август , 2009, 21:35:15 »

helend, права си. аз не съм си мислела, като избирах какво да уча, че после задължително трябва да си намеря добра работа. Просто за мен не съществува понятие "добра работа". Всяка работа е сама за себе си. Важното е на човек да му харесва и да я работи с желание.
Аз исках да споделя моето разочарование от цялата система на образование. По-скоро от това, което ни обещаха. Толкова много ни обещаха и нищо не ни дадоха. Ето това ме разочарова.
От друга страна аз успях да завърша, в момента си работя по специалността и то в Пловдив и не може да се каже, че съм недоволна. Всеки сам си прави живота такъв какъвто е Усмивчица
Аз просто исках да кажа на бъдещите франкофони да не очакват толкова много колкото им се обещава.
Мисля да не пиша повече по темата, за да не предизвикам много негативни емоции на зайците франкофони Усмивчица
Пожелавам на всички да се справите с предизвикателството да учите тази специалност и да успеете да се реализирате в подходяща за вас област  Усмивчица
Дано. И аз го пожелавам на всички, не само нашата специалност,а на всички учащи в УХТ. Аз си мисля в краен случай след като завърша ако положението е много сериозно, има възможност и за 2 висше. Зависи от много неща и най-вече от това как ще се стече живота на всеки един от нас Усмивчица И проблемът с образованието не е само в УХТ... Просто цялата образователна система в България е под всякаква критика. Аз все пак не спирам да се надявам,че един ден ще дойдат по-добри времена. Намигване
  А на теб steelhead добре дошла в голямото ни семейство Плезещ се
« Последна редакция: 14 август , 2009, 21:39:28 от helend » Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.103 секунди с 19 запитвания.