rozali89
Baby
Неактивен
Публикации: 16
|
 |
« Отговор #15 -: 20 март , 2010, 10:29:33 » |
|
Е това пък какво е ?!!! Кой определя размера на стипендиите?!! Сигурно ги намалиха, защото много еднократна помощ раздадоха и трябва да се компенсира някак?!!!!Едва ли има толкоооооова много студенти, заслужаващи стипендии, че чак да учудят с бройката си и да се вземат такива мерки .Чесно ли е за хората, които учат и в крайна сметка разчитат на тази стипендия ??!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Rasta_Bastard
|
 |
« Отговор #16 -: 20 март , 2010, 14:02:49 » |
|
Парите за стипендии идват от държавата, а тези за еднократна от самото уни, доколкото знам. Недей да изпадаш в схеми. Аз си го обяснавам с кризата, вие?
|
|
|
|
|
Активен
|
Ти си див Перничанин, нищо общо със Датчанин, оти носиш и на бой и на мастика (гледай го ти тoя Гъмзата)
|
|
|
rozali89
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 20 март , 2010, 15:27:49 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Slackware
|
 |
« Отговор #18 -: 20 март , 2010, 16:31:18 » |
|
Даже може да се каже, че сегашното правителство дава повече пари за образование и култура. Абе.. да речем, че причината за орязването на стипендиите е кризата, въпреки, че на мен не ми се вярва!!
|
|
|
|
|
Активен
|
Балкана е мъдростта, Рила и Пирин са силата, а Родопа е любовта!!
|
|
|
deus
Baby
Неактивен
ТФП
|
 |
« Отговор #19 -: 22 март , 2010, 17:37:23 » |
|
Абе стига с тая криза, за какво още ще обвиним кризата?! Причината е поредната простотия на Министреството и на университета в частност за безумното увеличение на броя места за прием, от там многото първокурсници, от там повече хора с право на стипендия втория семестър. А отпуснатата сума пари си е същата. А пък въобще да не говорим доколко студент с успех 4.50 има право на стипендия, особено пък в нашия университет. Т'ва вече никъде го няма, от догодина може да почнат вече да ти дават стипендия само задето си се явил на някой изпит. Вместо да се намалят стипендиите, трябваше да се вдигне просто минимума за успех поне на 5.00, както е на повечето места и да взимат стипендии само хората, които наистина са си ги заслужили. Ама... то като се обърне каруцата- пътища много както се казва. Въобще цирка е пълен, цялото ни образование пиши го бегало.
|
|
|
|
|
Активен
|
Пий ща бия!
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #20 -: 22 март , 2010, 17:48:34 » |
|
Намаляването на стипендиите идва от два момента: 1. Намаляване на субсидиите от страна на Министерство на образованието, предназначени за стипендии. 2. По-големият брой одобрени студенти да получават стипендии. Тъй че колеги положението наистина не е цветущо, но все пак се взимат някакви пари. А като се добавят и европейските стипендии за всички и наградите, които могат да взимат колегите от технологичен и технически факултет положението се пооправя малко от малко. Така че ако мога да дам един съвет, сега е най-добре да си подадем документите за европейските, а обикновениете стипендии ще се надяваме да са по-високи следващия семестър. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Където съм, аз там са най-добрите!
|
|
|
|
gianna_bg
|
 |
« Отговор #21 -: 26 март , 2010, 14:31:25 » |
|
А кога ще излезе списъка с одобрените за държавната стипендия за успех?
|
|
|
|
|
Активен
|
TESSERA PRAGMATA DEN GYRIZOUN PISW STH ZHW: OI MERES POY EZHSES, TA LOGIA POY EIPES, OI PRAKSEIS POY EKANES KAI OI EYKAIRIES POY EXASES....
|
|
|
kamen4y_
Baby
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #22 -: 27 март , 2010, 17:59:52 » |
|
вече има изнесен списък пред 114 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
kkpanayotov
|
 |
« Отговор #23 -: 29 март , 2010, 19:51:59 » |
|
Някой няма ли да публикува списъка за по-мързеливите ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #24 -: 30 март , 2010, 00:04:38 » |
|
Не!
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
bankov
Baby
Неактивен
Икономика на Хранителната Индустрия 3 курс
|
 |
« Отговор #25 -: 11 април , 2010, 14:30:38 » |
|
Хмм... нещо закъсняват с паричките 
|
|
|
|
|
Активен
|
Нека хората говорят за гърба ми!!! Така знам,че все още са след мен...
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #26 -: 11 април , 2010, 14:40:18 » |
|
Парите винаги се превеждат около 10то число на месеца.Така,че понеделник-вторник трябва да има пари. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
rozali89
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 12 април , 2010, 16:22:03 » |
|
Има парички - честито 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
deus
Baby
Неактивен
ТФП
|
 |
« Отговор #28 -: 12 април , 2010, 16:42:49 » |
|
Редовните или европейските? Или и двете? 
|
|
|
|
|
Активен
|
Пий ща бия!
|
|
|
|