|
Kalin4y
Гост
|
 |
« -: 28 февруари , 2007, 10:52:41 » |
|
Някои може ли да каже какво се реши на събранието с Ректора ?  :lol:
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #1 -: 28 февруари , 2007, 11:38:56 » |
|
Беше представен проекто-договора на УХТ - Пловдив и БТК АД за доставка на интернет в СО Марица.
Представителите на Домовите съвети пожелаха да бъде дадена отсрочка за влизането му в сила, както и да се провери нагласата на студентите спрямо общия интернет доставчик.
Общо взето става дума за:
512 kbit/s - гарантиран
месечен наем за 5-те блока на СО Марица - 420 лв. с ДДС
Остана да се направи справка колко са ползващите интернет компютри и да се направи ориентировъчната цена за 1. По скромни сметки това възлиза на 3-4 лева за компютър.
В понеделник Студентски съвет ще свика заседание на КДС (Комисията на домовите съвети), за да вземе тяхното становище, след което ще се проведе среща на СС с ректора и ще се реши - подписва ли се или не договора.
Допълвам: Ректора Е твърдо против моментното интернет доставяне и предупреди, че каквото и решение да се вземе, ще прекрати незаконно прикачените компютри.
Колеги, моля за вашите мнения и предложения.
Успешен ден!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #2 -: 02 март , 2007, 00:34:17 » |
|
Калине, аз от интернет ама хич не разбирам. Не се и мъча да го сващам. Има си хора за всичко. Оставихме Домовите съвети да си мислят. Ако имаш време говори с гл.ас. Миленков. Той ще ти обясни всичко, защото аз не разбирам от скорости, връзки, конекции, IP-та и тем подобни.
Успехи!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HyperionD
Baby
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #3 -: 05 март , 2007, 22:23:41 » |
|
Интересно как ще бъде проверена нагласата на студентите спрямо Интернет доставчика ... а и доколкото съм запознат 512К влиза до HUB-a, след това не ми се мисли. Проблема няма да е в парите, а в качеството на връзката.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще бъда господар на своите емоции ... 
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #4 -: 06 март , 2007, 19:37:36 » |
|
Ей, колеги, накарайте Домовите ви съвети да запишат мненията си. Ако имате възражения, то предтавете ги. Договора скоро ще бъде подписан, и ще започне инсталирането.
Имате Домови съвети, ползвайте ги !!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HyperionD
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 06 март , 2007, 22:28:37 » |
|
Каква е логиката да се пишат каквито и да било възражения, след като договора ще бъде подписан скоро ? :?
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще бъда господар на своите емоции ... 
|
|
|
Stati
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 08 март , 2007, 14:59:54 » |
|
1. Предполагам много от вас не са наясно за каква скорост става въпрос
2. БТК е АДСЛ ... навярно и с това мнозина от вас не са достатачно запознати
3. 512 кбит/сек Хайде сега искам да го сметнете за 10 пц-та и после за 100 пц-та.
4. БТК не предлагат достъп до ФТП и сървъри с висока скорост...
Моля хората който са поели тази отговорност да намерят друг интернет доставчик например Нетвисио, който имат доста големи възможности за големи мрежи като нашата. Особенно от другата година когато ще бъдат в мрежа всичките пц-та от 5-те блока и си мисля че ше надхвърлят 200 тъй като сега в момента има около 6 мрежи в 5-те блока и има много хора които изобшо не са в ничия мрежа. Всяка година пц-тата се увеличавт многократно. Спомням си когато преди 2 години хората с пц-та се брояхме на пръсти а сега...
Искам да кажа че БТК не са за нас!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Kalin4y
Гост
|
 |
« Отговор #7 -: 08 март , 2007, 18:25:42 » |
|
Само едно уточнение... БТК няма да е с АйДиеСеЛ, а ще е с оптична връзка, ще се отвори MAN порт! Това ще позволи максимално ползване на скоростта. А дали тя е достатъчна, само времето ще покаже...защото Ректора вече е взел решение :lol:
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Stati
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 09 март , 2007, 15:45:36 » |
|
Е добре де това решение не трябва ли да е от студентски съвет а не от ректора? Все пак потенциалните потребители сме ние а не той. И мисля че трябва ние да решим какво ни трябва...а не някой друг да решава вместо нас....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #9 -: 09 март , 2007, 17:01:12 » |
|
Е, колега. Решението е на студентски съвет - ДА.
Но ние нямаме поглед върху доставките на Интернет в СО Марица, за това бяхме поканили Домовите съвети. Да кажат - колко са компютрите, каква е връзката, кое би попречило, кое би подобрило, защото те контактуват пряко с вас.
Ако искате - направете една подписка във всеки блок, че не желаете Интернет от БТК АД. Посочето кой е удачния доставчик, елате с тез листа при нас и ние ще поставим въпроса на Ректора.
Но имайте предвид, че ще бъде един доставчика.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Stati
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 13 март , 2007, 17:45:20 » |
|
Според мен най-надежният интернет доставик за момента в рамките на Пловдив и Нетвисио... имат достъп до ФТП и т.н. чрез който имаме превилегии в скоростта...а не като на БТК един филм ше се свале приблизително седмица по мои сметки, и всичко това заради един филм?
Аз подписки нямам да ходя да събирам тъй като вече савършвам и това мен не ме засяга директно, а индиректно. Надявам се че има хора които се интересуват и са достатъчно компетентни за да поемат управлението в правилната насока.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EvilDee
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 29 юли , 2007, 09:18:23 » |
|
кажете как е интернета.. доставчик.. скорост.. цена.. време, за което ще те включат.. а и някои наема ли се с 'пазенето' на техниката по стаите.. в смисъл, че е доста трудно да се изнесе компютър незабелязано, но дали ако те видят да го изнасяш някой ще се сети да те попита 'кой си.. какъв си.. къде я носиш тази печка' и т.н.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #12 -: 29 юли , 2007, 12:48:41 » |
|
Относно интернета доставчика в 5-те блока ако не се лъжа бе различен.Знам само,че в 1-ви блок доставчика бе NetVisio.Връзката е добра.Цената е по 10лв. на компютър в стая.Включването става веднага.Във всеки блок си има хора които отговарят за интернета.За другите блокове относно доставчици незнам. Имаше предложение да се изгради единна интернет мрежа между 5-те блока като доставчика да е БТК,но поради многото разногласия тази мрежа все още не е изградена.Кога ще стане това немога да кажа. Хехе споко.Няма опастност някой да ти изнесе компютъра от стаята.Има си и портиерки на портала.Няма как да стане това.Мисля,че много хора могат да ти кажат същото 
|
|
|
|
« Последна редакция: 29 юли , 2007, 12:50:39 от PeCiTo »
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
EvilDee
Baby
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 29 юли , 2007, 13:38:05 » |
|
всъщност те много хора ми казват същото.. но както се казва 'the mote - the merrier'.. или в случая 'колкото повече, толкова по-добре' 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #14 -: 29 юли , 2007, 14:49:43 » |
|
Да, така си е 
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
|