uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 21:23:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хотелиерство и ресторантьорство  (Прочетена 13640 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Mimss
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 28

Профил Ел. поща
« Отговор #45 -: 15 март , 2010, 14:51:21 »

Ухилен Ухилен УхиленСупер.Наистина не е за изпускане.Пък и при положение,че имам по математика и английски 6,а по химия от 9 и 10 клас 5,5,мисл,че е доста добре.И да видим оценките от матурите.Усмивчица И да ми стискате палци...
Активен
GEROV
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Туризъм (на английски) - III курс

Профил Ел. поща
« Отговор #46 -: 15 март , 2010, 22:29:43 »

Стискаме палци на всички ентусиазирани кандидати за нашия университет и им пожелаваме успех.Ако изберете УХТ няма да съжалявате,най-добрия уни в Пловдив.Аз не съжалявам ,че съм тук....поне за сега!!!  Смотан
Активен
Ivanov
Old Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 66

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #47 -: 28 март , 2010, 00:27:09 »

само ухт : Смотан
Активен

хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
dinkova_7
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Индустриален мениджмънт (завършила Бакалавър)

Профил
« Отговор #48 -: 20 април , 2010, 20:52:51 »

здравейте, някой ще бъде ли така добър да ми каже мин . две години с какви минимални балове се е влизало в специалноста за МОМЧЕТАТА!? айде статистиците да помагат ... Усмивчица
Активен
ceco
VIP Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 80

хотелиерство и ресторантьорство

Профил
« Отговор #49 -: 25 април , 2010, 15:24:59 »

над 21  Намигване
Активен
henry_12
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #50 -: 01 май , 2010, 15:14:58 »

Здравейте, интерасува ме дали може да се запиша задочно в тази специалност или в кетъринга ?
Активен
strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #51 -: 01 май , 2010, 15:51:45 »

Здравейте, интерасува ме дали може да се запиша задочно в тази специалност или в кетъринга ?

в момента доколкото зная, няма задочна форма на обучение за тези специалности в бакалавърските степени.
Активен
Neodikavar
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #52 -: 20 юни , 2010, 01:02:27 »

Здравейте!Бих искал да попитам каква е разлката между специалностите "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм"?Каква е възможната реализация след завършване?Искам да попитам също дали в "Хотелиерство и ресторантьорство" има задочно обучение?Благодаря за разбирането.
« Последна редакция: 21 юни , 2010, 00:12:18 от Neodikavar » Активен
nataliq_koleva
Beginner
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 35

Хотелиерство и ресторантьорство - втори курс : )

Профил
« Отговор #53 -: 20 юни , 2010, 11:18:03 »

Да и аз като Neodikavar бих искала да попитам каква е съществената разлика между двете специалности освен тази, че от ХиР излизаш инженер, ако не се лъжа, а от туризъм нз точно какъв излизаш. Бях останала с впечатлението, че туризмът е по-желаната и хвалена специалност, но тогава защо балът за ХиР ще е по-висок Ъ? малко помощ, моля ви, че от понеделник вече трябва до подаваме документите Засрамен
Активен
mlight1
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

Хотелиерство и ресторантьорство (4-ти курс)

Профил
« Отговор #54 -: 21 юни , 2010, 12:21:56 »

ХиР е по-конкретизираната специалност. Тук се изучават предмети свързани с цялата хотелиерска и ресторантьорска индустрия, включително и предметите, които са свързани с туроператорската дейност, защото все пак туроператорите са един от основните партньори на индустрията. При нас има повече икономически дисциплини. В тази специалност се набляга на хотелите и ресторантите и прудуктите и услугите, които те предлагат, като част от туристическия продукт. При нас се изучават дисциплини като Ресторантьорство, Хотелиерство, Управление на бара, Проектиране на заведения за хранене и развлечения, Приложен софтуер в хотелиерството и ресторантьорството. Имаме и много общи дисциплини с туризма, но тези които определят самата специалност са важните в случая.
При туризма нещата се взимат по-общо не се задълбочава теорията в толкова големи подробности. Те имат своите характерни дисциплини като напр. Управление на туризма, туроператорска и турагентска дейност, География на туризма и още много други. Все пак аз не изучавам тази специалност така че не съм много компетентна, но колегите от туризма могат да обяснят по-добре нещата свързани с него.
Основната разлика между ХиР и Туризъм поне в кандидатстването е че за Туризма ви трябва и език, но след това в програмата за обучение и в двете специалности изучават по два езика, а факта че колегите от туризма са държали изпит или матура по даден език не винаги значи че техните групи са по-силните в това отношение. Усмивчица Разбира се не искам да засегна никого с това си изказване. Зависи от самите нас. Реализацията и в двете специалности е с добри перспективи. Все пак за наше щастие хората в България започват все повече да осъзнават че успеха на страната ни е в ръцете на туризма и започват да търсят все по-добри, квалифицирани и с подходящо образование хора. В ХиР ще ви подготвят за всяко едно от стъпалата на израстване в един хотел или ресторант (от камериерката, през сервитьора и салонния управител, до мениджър на даден отдел или дори до управител на целия хотелски комплекс). В турзима ще ви подготвят за всичко свързано с предлагане и продаване на туристическия продукт. Но не може да се даде ясно разграничение между възможностите на хората завършили двете специалности, защото както колегите от Туризма може да работят в хотелите и ресторантите на всички равнища на управление и изпълнение, така и ние може да работим като туроператори, в туристически агенции, като превозвачи на туристи. Тъй че реализация има и то голяма и зависи само от вас до каква степен ще се реализирате. Надявам се да съм ви дала полезна информация за двете специалности. Ако искате да разгледате специалностите , които ще изучавате може винаги да си изтеглите двата учебни плана от сайта на университета и да направите сравнение на дисциплините.
Активен

Където съм, аз там са най-добрите!
Neodikavar
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #55 -: 22 юни , 2010, 16:00:26 »

Благодарност эа иэчерпателния отговор
Активен
luxorius
Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

Хотелиерство и ресторантьорство III курс :)

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: 23 юни , 2010, 18:59:37 »

аз вече официално съм 2 курс след като наказах и Химията  Ухилен машина съм ей ахахах
Специалността е СУПЕР !! Желая успех на всички кандидатстващи и ако имате някакви въпроси - всичко ще ви обясня Усмивчица Успех още веднъж !!!
Активен

Няма неизпълнени мечти, има изоставени желания. Усмивчица
Ivanov
Old Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 66

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #57 -: 02 юли , 2010, 00:16:33 »

не се фукаи  Ухилен  и аз сьм 2 курс  Целувчица Целувчица Целувчица
Активен

хотелиерство и ресторантьорство 3 курс :p
cvetinchety
Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Единственото сигурно е,че няма нищо сигурно.

Профил Ел. поща
« Отговор #58 -: 04 юли , 2010, 17:44:56 »

имам няколко въпроса за тази специалност тъй като съм я посочила на 1-во място.
Балът ми е 23,75 до колкото смятах дали ще ме приемат със сигурност в тази специалност?
Каква е годишната такса?
Трудни ли са статиката,микро- и макроикономиките,защото те ми се струват най-трудни като гледах програмата?
Активен

Хотелиерство и ресторантьорство
strenzfelder
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 322

Профил
« Отговор #59 -: 04 юли , 2010, 18:24:27 »

имам няколко въпроса за тази специалност тъй като съм я посочила на 1-во място.
Балът ми е 23,75 до колкото смятах дали ще ме приемат със сигурност в тази специалност?
Каква е годишната такса?
Трудни ли са статиката,микро- и макроикономиките,защото те ми се струват най-трудни като гледах програмата?

Таксата е 144 лв на семестър. Статистиката е бариера, но се взема. Икономиките също се минават. Абе, вие още не сте станали колеги и ги мислите изпитите ?! Едно по едно Усмивчица Успех!
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.099 секунди с 19 запитвания.