caramel_muffy
Baby
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #30 -: 12 януари , 2010, 19:59:30 » |
|
Мерси много за информацията 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
strenzfelder
|
 |
« Отговор #31 -: 12 януари , 2010, 20:29:14 » |
|
Аз съм 1 курс и съм повече от доволен всичко е перфектно а специалността е страхотна предстоят ми изпити които съм сигурен че ще взема - само математиката ще видим какво ще я правя  Как какво?! и математиката ще вземеш
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #33 -: 13 януари , 2010, 09:28:06 » |
|
Не е толково сложна математиката, бе хора. Ама трябва да се чете и да се решават задачи. Това е начина! 
|
|
|
|
|
Активен
|
Където съм, аз там са най-добрите!
|
|
|
Mimss
Beginner

Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: 28 февруари , 2010, 16:29:03 » |
|
Здравейте,,смятам да кандидатствам в УХТ,специалност ресторантьорство и хотелиерство или туризъм.Въпроса ми е освен матурите има ли кандидат-студентски изпити и мога ли за тези специалности да кандидатствам с матура по география? Ако не какви са възможностите,понеже матурата ми ще е по география 100%? Благодаря ви предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
GEROV
|
 |
« Отговор #35 -: 28 февруари , 2010, 19:46:34 » |
|
С матура по география можеш да кандидатсваш,но само за специалност "Туризъм"(аз така направих),ако искаш хотелиерство и ресторантиорство или друга специалност от Стопанския факултет ти трябва изпит по математика или по химия,така че си обмисли желанията.Препоръчително е оценката ти по география да е над 5,50, за да имаш по-големи шансове.Успех!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mimss
Beginner

Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 28 февруари , 2010, 21:32:07 » |
|
 Супер,защото в началото ми казаха,че за всички специалности в стопанския факултет важи само матура или изпит по химия и бях мноооого отчаяна.Сега съм по-спокойна.Мерси за информацията.А ти кой курс си,доволен си ли от специалността? Пак ти благодаря. :* П.С. Всъщност в справочника пише : "4. За специалност Туризъм, Кетъринг и Хотелиерство и ресторантьорство - с писмен конкурсен изпит по химия и опазване на околната среда, - или с писмен конкурсен изпит по математика, - или с оценка от държавен зрелостен изпит по химия и опазване на околната среда, - или с оценка от държавен зрелостен изпит по математика, - или с оценка от държавен зрелостен изпит по български език и литература, - или с оценка от държавен зрелостен изпит по география."
|
|
|
|
« Последна редакция: 28 февруари , 2010, 21:37:59 от Mimss »
|
Активен
|
|
|
|
|
GEROV
|
 |
« Отговор #37 -: 28 февруари , 2010, 23:12:58 » |
|
Трябва за по-сигурно да проучиш този въпрос за матурата,защото аз като кандидатствах(миналата година) само за туризъм можеше с матура по гео,ако сега са променили условията не знам,не съм се интересувал,но и по-добре ще е за теб,ако вече с гео има по-голям избор.Аз лично съм много доволен,колегите са готини и ако си добра с английския може да се възползваш и от специалната опция,която важи за спец.Туризъм. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #39 -: 12 март , 2010, 18:25:44 » |
|
От тази година матурата по география се зачита и за останалите специалности от Стопански факултет. Както пише в справочника за хотелиерство може и с георгафия. А относно оценката и това колко рябва да е висока всички знаят че с по-висока оценка имаш по-голям шанс, но дори и да изкараш по-ниско това не значи че няма да влезеш трябва да се пробваш.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #40 -: 12 март , 2010, 18:31:43 » |
|
Колегата вече ти каза за туризма ако мога аз ще се застъпя за хотелиерството. При нас се учат доста управленски дисциплини. В общи линии ни подготвят за мениджъри. Предметите се учат доста профилирано и обучението е на отлично ниво опредлено ще останеш много доволна. Тъй като съм втори курс имам наблюдение върху програмите на двете специлностти. Тази на туризма е доста по абстрактна, естествено включени са неща, които трябва да знаеш за да кажеш че си учила туризъм. Като учебни планове нашите специалностти са с едни от най-добрите планове в страната измежду всички университети. Учат се само нещата, които ще ни трябват занапред.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
mlight1
|
 |
« Отговор #42 -: 13 март , 2010, 15:35:12 » |
|
Мерси мерси,колега 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mimss
Beginner

Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: 14 март , 2010, 18:16:46 » |
|
Благодаря ти много.Надявам се да стана прекалено нахална,ако задам още няколко въпроса. 1.Доколкото разбирам само с оценка от ДЗИ по БЕЛ,математика,география или химия.Има ли опция,в която можеш да кандидатстваш с оценка от БЕЛ или география,само че от приемен изпит ,а не от матура? и 2.Какви са балообразуващите оценки за хотелиерство и ресторантьорство. Мерси 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
asdd
|
 |
« Отговор #44 -: 14 март , 2010, 21:32:08 » |
|
Няма изпит по БЕЛ и География които се провеждат в нашият униврситет. Може да кандидастваш заедно с всички оценки и най високата се вземе за балообразуваща. Тази година се улеснява шанса за прием заради голямата възможност за избор на най висока балообразуваща оценка.Имаш 6 възможни насоки за да изкараш максимална оценка, не е за изпускане такава възможност. И без това имаш ДЗИ по БЕЛ , препоръчително е да се явиш на ДЗИ по География или Химия или Математика. Както и да се явиш на изпит в университета по химия и математика.
За балообразуващи вече написах кои са: 1 - с писмен конкурсен изпит по химия и опазване на околната среда, 2 - или с писмен конкурсен изпит по математика, 3 - или с оценка от държавен зрелостен изпит по химия и опазване на околната среда, 4 - или с оценка от държавен зрелостен изпит по математика, 5 - или с оценка от държавен зрелостен изпит по география, 6 - или с оценка от държавен зрелостен изпит по български език и литература,
- и оценките по математика, химия и опазване на околната среда и оценка по чужд език от дипломата (по-високата).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|