Marinelka
Baby
Неактивен
|
 |
« -: 22 октомври , 2008, 17:26:03 » |
|
Искам да попитам дали някой знае дали нашият Университет работи с програмата ERASMUS...и какви са изискванията към нея?
|
|
|
|
« Последна редакция: 22 октомври , 2008, 18:39:17 от PeCiTo »
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #1 -: 22 октомври , 2008, 18:41:33 » |
|
Да,има такава програма.Отиди в Кариерния център на Университета.Там ще ти обяснят най-подробно всичко свързано с програмата.
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
|
smooth_guitar
Гост
|
 |
« Отговор #2 -: 27 октомври , 2008, 22:31:24 » |
|
А може ли някой да каже нещо повече по темата...някой дали е бил вече... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Martin4y
Baby
Неактивен
ТФП
|
 |
« Отговор #3 -: 27 октомври , 2008, 23:45:47 » |
|
Аз бях тази година в Дижон за 6 месеца по Еразъм. Има си и положителни и отрицателни черти, аз лично смятам, че е незаменим опит. Научава се много, изглажда се езика, създават се контакти... Пък и имаш шанс да се разходиш из Европа. На мен лично билана ми е положителен и съм доволен.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Yordan88
|
 |
« Отговор #4 -: 28 октомври , 2008, 23:29:59 » |
|
за обмен на студенти ли говорите???
|
|
|
|
|
Активен
|
Бъди ловец на изгреви!!!
|
|
|
Martin4y
Baby
Неактивен
ТФП
|
 |
« Отговор #5 -: 29 октомври , 2008, 08:08:48 » |
|
Програмата Сократ- Еразъм е за студентска мобилност не за обмен. Повече инфо в кариерния център на университета, завеждащ е доц. Ц. Прокопов.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
balistic_007
|
 |
« Отговор #6 -: 14 юни , 2009, 18:20:07 » |
|
Едно време като по-млад и свободен човек ходех на разни семинари,лекции и прочие ... Едно такова мероприятие беше оргазнизирано от Центъра за развиетие на човешките ресурси именно с цел да запознае учениците в сисетамата на средното образование (съответно и бъдещи студенти) с тези програми (Еразъм,Леонардо да Винчи,Коменски,Програмата за учене през целия живот,и-Туининг и разни други) и възможностите за обучение,които предлагат. Та искам да питам - някой от тук или някой негов познат възползвал ли си е от програмата Еразъм? Останал ли е доволен ... И изобщо да разкаже нещо - кой му е дал идеята да се пробва там,как точно се е процедирало,къде е ходил .. такива неща ... 
|
|
|
|
|
Активен
|
По-добре да замълчиш и да създадеш съмнения,че си пълен малоумник,отколкото да отвориш уста и напълно да ги разсееш ....
|
|
|
|
ginko_biloba
|
 |
« Отговор #7 -: 15 юни , 2009, 12:33:46 » |
|
На сайта на УХТ има публикувана информация за това с кои университети работим, какво е нужно, срокове и прочие. Поне малко интерес е нужен - обикновено на срещите, които се обявяват на таблата в УХТ, присъстват много малко студенти! Малък интерес! Разбира се, че е плюс участието  Макар финансовото обезпечаване да е частично и е нужно да си осигурите сами част от средствата. Но условие е владееенето на език - това е пречка за повечето студенти. Средният успех също влияе при класирането. http://uft-plovdiv.bg/?act=show_page&id=589
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #8 -: 15 юни , 2009, 14:11:16 » |
|
Друг проблем е,че не винаги ти признават ипитите,които си държал там и когато се върнеш се оказва,че си изостанал доста с бройката взети изпити.
|
|
|
|
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
|
666des666
Гост
|
 |
« Отговор #9 -: 29 август , 2010, 21:04:03 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
asdd
|
 |
« Отговор #10 -: 29 август , 2010, 21:18:00 » |
|
Всички може.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
666des666
Гост
|
 |
« Отговор #11 -: 30 август , 2010, 11:15:14 » |
|
Добрем. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
okilinho
|
 |
« Отговор #12 -: 01 октомври , 2010, 13:43:59 » |
|
тази програма само за редожни студенти ли е ??
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
A6inka
Beginner

Неактивен
Публикации: 21
(IV курс)
|
 |
« Отговор #13 -: 01 октомври , 2010, 15:47:36 » |
|
Може някога в далечно бъдеще да стане за всички специалности! Специално Техническия факултет са го отсвирили от тая програма. И аз бях супер ентусиазирана преди около година, отидох да говоря с ръководителя на програмата, хранейки големи надежди, но.... отговорът беше: "Колежке , Техническият факултет няма спогодби за обмен, дипломирайте се, запишете магистратура и живот и здраве догодина проверете пак! ". Е как да няма перспектива?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|