|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« -: 06 ноември , 2008, 14:11:15 » |
|
Колеги, подготвя се проект за изменение и допълнение на Правилника за управлението, условията на ползване, настаняването и вътрешния ред в СО Марица.
Има няколко промени, които ще въведат малко ред и дисциплина при класирането на студенти за общежитие от следващата година.
Спорен обаче, както винаги е въпроса с гостите и заключването/отключването на общежитията.
Ние сме предложили промени часа за приемане на гости да бъде удължен до 01.00 часа при задължително, разбира се спазване на Правилата на играта!
Дайте вашето мнение и коментар.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен
Технология на ферментационните продукти
|
 |
« Отговор #1 -: 06 ноември , 2008, 17:16:14 » |
|
За мен лично, единственото най-неодобрително нещо, в правилника, е заключването вечер в 1 часа  , защото вечер трябва да се бърза много, ако не иска човек да чака до 3...  Иначе  за темата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Martin4y
Baby
Неактивен
ТФП
|
 |
« Отговор #2 -: 06 ноември , 2008, 23:26:58 » |
|
Общежитията да не се заключват, а гости да се допускат до 01:00 часа, би устроило всички. Аз така ги виждам нещата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
RuRkO
|
 |
« Отговор #3 -: 07 ноември , 2008, 15:48:48 » |
|
Общежитията да не се заключват, а гости да се допускат до 01:00 часа, би устроило всички. Аз така ги виждам нещата.
да наистина има ли смисъл да се заключват само за 4 4аса 
|
|
|
|
|
Активен
|
КогаТо сМелосттА тЕ напУснЕ не сЕ отЧайваЙ вдИгнИ глАвА и се ПРЕдаЙ ~!!!~
|
|
|
|
Yordan88
|
 |
« Отговор #4 -: 07 ноември , 2008, 16:05:37 » |
|
какво само мрънкате за тези общежития!Не стига , че почти нищо не плащате.... 
|
|
|
|
« Последна редакция: 07 ноември , 2008, 16:08:59 от Yordan88 »
|
Активен
|
Бъди ловец на изгреви!!!
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #5 -: 07 ноември , 2008, 16:49:19 » |
|
Не мрънкаме, просто гледаме да си търсим правата. Не смятам, че ниския наем трябва да е равен за затвор. Ти как мислиш?
Иначе... постигнахме компромисен вариянт:
Гости се приемат в общежитието от 07.00 до 00.00 часа - зиме и лете!
В най-скоро време ще бъдат монтирани ел.брави на входните врати и студентите, живущи в блока ще може да се прибират безпроблемно за времето от 01.00 часа до 06.00 часа.
Това е от нас.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
kkpanayotov
|
 |
« Отговор #6 -: 07 ноември , 2008, 17:43:57 » |
|
Наистина няма смисъл за това да се заключват общежитията! Пример: у вас след като сте на купон, заключено ли е след 12 или просто си вадите ключа и си отключвате? За правилата на играта няма коментар: спазват се и няма проблеми! Но искам да запитам, ако някои колежка/ колега искат да останат в друг блок за вечерта, защо да се налага да си плащат да кажем ? Всички плащаме наеми! та някой КОМПЕТЕНТЕН да каже нещо по въпроса? Пс: Тези пропуски нямат никаква полза! пример: много е лесно да вземеш ключ от рецепцията и да си правиш каквото решиш? Дават се ключове на поразия! Това мисля че също касае всеки който има вещи в стаята си ?!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
asdd
|
 |
« Отговор #7 -: 07 ноември , 2008, 19:40:36 » |
|
Аз съм за електронни брави с карта да се влиза,а за гостите е редно да е до 22:00часа. Пътувам постоянно и се връщам в Пловдив към 05:30 с влака и е малко гадно през зимата да се стои и да се чака навън и портиерките да не те пускат.Имал съм случай,когато ме държаха навън.Виждаха,че съм с багаж и не ме пускаха,а ме разпитваха от къде идвам.Не ми вярваха,че се връщам с влака в Пловдив.Тогава имах чувството,че портиерката мислеше,че се връщам от някое парти и в саковете ми е апаратурата за него.Но след този случай ме пускаха дори преди 06:00.Има много други като мен,на които им се е случвало след дълъг път да ги държат навън.Изморен си от пътя,спи ти се и е студено...Доста е гадно да се чака така! Аз предлаам да се заключват вратите автоматично от 01:00-06:00 и през тези часове да се влиза с карта.Така,който се връща от дълъг път или от нещо друго да влиза.Може ако има средства да се инвестира в такава система с пръстов отпечатък.
|
|
|
|
« Последна редакция: 07 ноември , 2008, 19:49:41 от PeCiTo »
|
Активен
|
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #8 -: 07 ноември , 2008, 21:49:29 » |
|
Има вероятност да се въведе система за достъп с карти, но това е в бъдещ план. За сега сме доволни, че има напредък по отношение на гостите, защото е глупаво в 22.00 часа да не може да видиш познати и да изпиете по един чай, в това иначе така топло време. Чакаме ел.бравите в най-скоро време ...  Нормално е - когато общежитието е твой втори дом ... да може да се прибереш, когато пожелаеш.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fenjy
Baby
Неактивен
Химия и Микробиология на Храните (дипломиран)
|
 |
« Отговор #9 -: 21 ноември , 2008, 23:42:06 » |
|
Като цяло идеята гостите да са до 12 вечерта е много добра и се радвам че са я приели, обаче мноооого са ни преебали с това че ще се заключва в 12 а не в 1. Предпочитам да си изгоня гостите в 11 и да мога да остана до 1 отколкото да тр да бързам да изляза преди 12, или по-лошото - да се прибера преди 12. И защо никой не ни ебава за нищо като се почне да се решават някви такива проблеми дето ни засягат. Иначе могат да ни викат и да ни събират за сума ти малоумни събрания по случай рожденния ден на кучето на ректора примерно, ама като трябва да те прецакат и да се прибираш час по-рано никой не те пита, ами направо ти казват длъжен си. Писна ми честно и от тоя университет и от преподавателите в него. 
|
|
|
|
|
Активен
|
I want something good to die for, to make it beautiful to live!
|
|
|
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен
магистър-инженер, спец.ТФП
|
 |
« Отговор #10 -: 22 ноември , 2008, 00:23:45 » |
|
В правилника пише "През времето от 07:00 до 00:00 часа обитателят има право да приема гости...",а не че общежитието се заключва в 00:00 часа  Има разлика. Спрямо старият правилник можеше да приемаш гости в стаята си до 22:00 часа,след което трябваше да ги посрещаш във фоайето на блока. Спрямо новият правилник ти можеш да приемаш гости в стаята си до 00:00 часа. Часовете през които се заключва общежитието си остават същите 
|
|
|
|
« Последна редакция: 22 ноември , 2008, 00:29:20 от PeCiTo »
|
Активен
|
Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
|
|
|
mason33
Baby
Неактивен
Публикации: 18
|
 |
« Отговор #11 -: 22 ноември , 2008, 20:01:57 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Студентски Съвет при УХТ
|
 |
« Отговор #12 -: 24 ноември , 2008, 15:20:16 » |
|
Има печатни грешки при редакцията на Правилника. Утре ше ида до доц. Иванов да ги коригираме. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Марчела
|
 |
« Отговор #13 -: 26 ноември , 2008, 17:58:24 » |
|
Fenjy, душко, на всички ни е писнало, но се радвай, скоро всичко ще свърши 
|
|
|
|
|
Активен
|
Dream on, dream on, dream on.... Dream until your dreams come true !!!
|
|
|
|
|
|