uft-plovdiv.bg
04 февруари , 2012, 20:51:55 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Проект "Студентски стипендии и награди" 2011/2012

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Какъв да бъде часовия интервал за приемане на гости в СО Марица?  (Гласуването приключено: 21 ноември , 2008, 14:11:15 )
7.00 - 22.00(23.00) както е в действащия правилник - 0 (0%)
07.00 - 01.00 часа (предложение на Студентски съвет) - 0 (0%)
07 - 24.00 часа. - 0 (0%)
07 - 23.00 часа. - 0 (0%)
не приемам гости! - 0 (0%)
Общ брой гласове: 0

Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нов Правилник за Общежитията .... или готови ли сме за СТАЧКА? ; )  (Прочетена 6891 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Студентски Съвет при УХТ
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 307

Туризъм & Кетъринг

Профил Ел. поща
« -: 06 ноември , 2008, 14:11:15 »

Колеги, подготвя се проект за изменение и допълнение на Правилника за управлението, условията на ползване, настаняването и вътрешния ред в СО Марица.

Има няколко промени, които ще въведат малко ред и дисциплина при класирането на студенти за общежитие от следващата година.

Спорен обаче, както винаги е въпроса с гостите и заключването/отключването на общежитията.

Ние сме предложили промени часа за приемане на гости да бъде удължен до 01.00 часа при задължително, разбира се спазване на Правилата на играта!

Дайте вашето мнение и коментар.

Активен
Ignis
Модератор
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 179

Технология на ферментационните продукти

Профил
« Отговор #1 -: 06 ноември , 2008, 17:16:14 »

За мен лично, единственото най-неодобрително нещо, в правилника, е заключването вечер в 1 часа , защото вечер трябва да се бърза много, ако не иска човек да чака до 3... 
  Иначе за темата.
Активен

Martin4y
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

ТФП

Профил
« Отговор #2 -: 06 ноември , 2008, 23:26:58 »

Общежитията да не се заключват, а гости да се допускат до 01:00 часа, би устроило всички. Аз така ги виждам нещата.
Активен
RuRkO
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 151

К С Т вече II курс(к)

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: 07 ноември , 2008, 15:48:48 »

Общежитията да не се заключват, а гости да се допускат до 01:00 часа, би устроило всички. Аз така ги виждам нещата.
да наистина има ли смисъл да се заключват само за 4 4аса Ъ?
Активен

КогаТо сМелосттА тЕ напУснЕ не сЕ отЧайваЙ вдИгнИ глАвА и се ПРЕдаЙ ~!!!~
Yordan88
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 339

Биотехнологии

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: 07 ноември , 2008, 16:05:37 »

какво само мрънкате за тези общежития!Не стига , че почти нищо не плащате.... Млъкнал
« Последна редакция: 07 ноември , 2008, 16:08:59 от Yordan88 » Активен

Бъди ловец на изгреви!!!
Студентски Съвет при УХТ
VIP

Неактивен Неактивен

Туризъм & Кетъринг

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: 07 ноември , 2008, 16:49:19 »

Не мрънкаме, просто гледаме да си търсим правата. Не смятам, че ниския наем трябва да е равен за затвор. Ти как мислиш?

Иначе... постигнахме компромисен вариянт:

Гости се приемат в общежитието от 07.00 до 00.00 часа - зиме и лете!

В най-скоро време ще бъдат монтирани ел.брави на входните врати и студентите, живущи в блока ще може да се прибират безпроблемно за времето от 01.00 часа до 06.00 часа.

Това е от нас.
Активен
kkpanayotov
VIP Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 99

магистър - Топлотехника

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: 07 ноември , 2008, 17:43:57 »

Наистина няма смисъл за това да се заключват общежитията! Пример: у вас след като сте на купон, заключено ли е след 12 или просто си вадите ключа и си отключвате?
За правилата на играта няма коментар: спазват се и няма проблеми!
Но искам да запитам, ако някои колежка/ колега искат да останат в друг блок за вечерта, защо да се налага да си плащат да кажем ? Всички плащаме наеми! та някой КОМПЕТЕНТЕН да каже нещо по въпроса?
Пс: Тези пропуски нямат никаква полза! пример: много е лесно да вземеш ключ от рецепцията и да си правиш каквото решиш? Дават се ключове на поразия! Това мисля че също касае всеки който има вещи в стаята си ?!
Активен
asdd
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 754

Тех. на зърнени, фуражни, хлебни и слад.продукти

Профил WWW
« Отговор #7 -: 07 ноември , 2008, 19:40:36 »

Аз съм за електронни брави с карта да се влиза,а за гостите е редно да е до 22:00часа.
Пътувам постоянно и се връщам в Пловдив към 05:30 с влака и е малко гадно през зимата да се стои и да се чака навън и портиерките да не те пускат.Имал съм случай,когато ме държаха навън.Виждаха,че съм с багаж и не ме пускаха,а ме разпитваха от къде идвам.Не ми вярваха,че се връщам с влака в Пловдив.Тогава имах чувството,че портиерката мислеше,че се връщам от някое парти и в саковете ми е апаратурата за него.Но след този случай ме пускаха дори преди 06:00.Има много други като мен,на които им се е случвало след дълъг път да ги държат навън.Изморен си от пътя,спи ти се и е студено...Доста е гадно да се чака така!
 Аз предлаам да се заключват вратите автоматично от 01:00-06:00 и през тези часове да се влиза с карта.Така,който се връща от дълъг път или от нещо друго да влиза.Може ако има средства да се инвестира в такава система с пръстов отпечатък.  
« Последна редакция: 07 ноември , 2008, 19:49:41 от PeCiTo » Активен

ТЗФХСП - Facebook

Grizabella - Memory
Спомени, погледни към луната, остави спомените да те водят.И ако успееш да откриеш смисъла на щастието, тогава нов живот ще започне.
Студентски Съвет при УХТ
VIP

Неактивен Неактивен

Туризъм & Кетъринг

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: 07 ноември , 2008, 21:49:29 »

Има вероятност да се въведе система за достъп с карти, но това е в бъдещ план. За сега сме доволни, че има напредък по отношение на гостите, защото е глупаво в 22.00 часа да не може да видиш познати и да изпиете по един чай, в това иначе така топло време.

Чакаме ел.бравите в най-скоро време ... Усмивчица Нормално е - когато общежитието е твой втори дом ... да може да се прибереш, когато пожелаеш.
Активен
Fenjy
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Химия и Микробиология на Храните (дипломиран)

Профил
« Отговор #9 -: 21 ноември , 2008, 23:42:06 »

Като цяло идеята гостите да са до 12 вечерта е много добра и се радвам че са я приели, обаче мноооого са ни преебали с това че ще се заключва в 12 а не в 1. Предпочитам да си изгоня гостите в 11 и да мога да остана до 1 отколкото да тр да бързам да изляза преди 12, или по-лошото -  да се прибера преди 12. И защо никой не ни ебава за нищо като се почне да се решават някви такива проблеми дето ни засягат. Иначе могат да ни викат и да ни събират за сума ти малоумни събрания по случай рожденния ден на кучето на ректора примерно, ама като трябва да те прецакат и да се прибираш час по-рано никой не те пита, ами направо ти казват длъжен си. Писна ми честно и от тоя университет и от преподавателите в него. Шокиран
Активен

I want something good to die for, to make it beautiful to live!
PeCiTo
Администратор
VIP

Неактивен Неактивен

Публикации: 2 105

магистър-инженер, спец.ТФП

Профил
« Отговор #10 -: 22 ноември , 2008, 00:23:45 »

В правилника пише "През времето от 07:00 до 00:00 часа обитателят има право да приема гости...",а не че общежитието се заключва в 00:00 часа  Намигване Има разлика.

Спрямо старият правилник можеше да приемаш гости в стаята си до 22:00 часа,след което трябваше да ги посрещаш във фоайето на блока.

Спрямо новият правилник ти можеш да приемаш гости в стаята си до 00:00 часа.

Часовете през които се заключва общежитието си остават същите  Намигване
« Последна редакция: 22 ноември , 2008, 00:29:20 от PeCiTo » Активен

Мога да вървя срещу всичко, но не и срещу себе си!!!
mason33
Baby
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: 22 ноември , 2008, 20:01:57 »

Еееееее,това е супер,гостите да са до 00 часа,но това със заключването  нека си остане Плезещ се така е по-спокойно,иначе пияниците какво ще ги правим като ни тропат и ритат по вратите.Така поне портиерките малко или много ни пазят УсмивчицаПък и те ни правят достатъчно компромиси като ни отварят след  Нерешителен и ни траят  Готин Шокиран Плезещ се Целувчица
Активен
Студентски Съвет при УХТ
VIP

Неактивен Неактивен

Туризъм & Кетъринг

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: 24 ноември , 2008, 15:20:16 »

Има печатни грешки при редакцията на Правилника.
Утре ше ида до доц. Иванов да ги коригираме. Усмивчица
Активен
Марчела
Super Supporter

Неактивен Неактивен

Публикации: 202

кат. "Биотехнология"

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: 26 ноември , 2008, 17:58:24 »

Fenjy, душко, на всички ни е писнало, но се радвай, скоро всичко ще свърши Усмивчица
Активен

Dream on, dream on, dream on.... Dream until your dreams come true !!!
Студентски Съвет при УХТ
VIP

Неактивен Неактивен

Туризъм & Кетъринг

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: 03 декември , 2008, 19:53:22 »

Сега заключват ли в 00.00?
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Онлайн репутация | Хамали Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Медиа мониторинг | SEO
Страницата е създадена за 0.133 секунди с 21 запитвания.